Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb

Dátum: 2025-12-03 / Írta: Budai István / Látták: /

A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebben elkészíthető formában térnek vissza. Ebben a válogatásban a legismertebb sütemények újragondolt változatai kaptak helyet: sütés nélküli desszertek, pohárkrémek, torták és apró falatkák, amelyek megőrzik a régi ízek szerethetőségét, miközben a készítésük jóval egyszerűbb.

  • 1. Rákóczi túrós sütés nélkül recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • vajas keksz (kb 20-25 dkg)
    • 500 g túró (krémes)
    • 250 g mascarpone
    • 3 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
    • 1 citrom héja
    • 1 evőkanál citromlé
    • sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Mézeskalács ízű pöffeteg keksz recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    • 100 g vaj
    • 220 g porcukor
    • 2 tojás
    • 350 g liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 teáskanál kakaópor

    A forgatáshoz:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Bejgli torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin (sütő)
    • 3 dkg porcukor
    • 1 dkg élesztő
    • kb. 1 dl tej
    • 1 tojássárgája
    • 1/2 dkg só
    • vaníliás cukor
    • citromhéj
    • +1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Máktöltelék:

    • 15 dkg mák
    • 12 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • reszelt citromhéj
    • reszelt narancshéj

    Diótöltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 25 dkg cukor
    • 2 dl víz
    • reszelt citromhéj
    • reszelt narancshéj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Flódni párna recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (275 g, előre nyújtott)

    Mákos töltelék:

    • 5 dkg darált mák
    • 1 evőkanál darált keksz
    • 1,5 evőkanál porcukor
    • 0,5 citrom héja
    • 0,5 citrom leve

    Diós töltelék:

    • 5 dkg darált dió
    • 1 evőkanál darált keksz
    • 1,5 evőkanál porcukor
    • 0,5 narancs héja
    • 0,5 narancs leve

    Almás töltelék:

    • 1 darab alma

    Szilvás töltelék:

    • 2-4 evőkanál szilvalekvár

    Díszítés:

    • 5 dkg fehér csokoládé
    • liofilizált málna

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Kozák sapka torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 tojás
    • 3 dl cukor (25 dkg)
    • 4 dl liszt (20 dkg)
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 7 evőkanál olaj
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • fél liter tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor

    Máz:

    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 3 evőkanél kakaópor
    • 5 dkg vaj

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Mini zserbó recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj (vagy margarin)
    • csipet só
    • 1 kk vanília őrlemény

    A töltelékhez:

    • kb 10 dkg darált dió
    • 2-3 evőkanál baracklekvár

    A mázhoz:

    • 10 dkg csoki
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Sütés nélküli kókuszkocka recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Alap:

    • 1 liter tej
    • 15 dkg búzadara
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Forgatás:

    • kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Isler szeletben recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg vaj / margarin
    • csipet só
    • 1 tojássárgája

    A tetejére:

    • 1,5 dl tejszín
    • 15 dkg étcsoki
    • mandulaforgács

    A töltéshez:

    • ízlés szerint lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 375 g finomliszt
    • 3 tk sütőpor
    • 2 ek mézeskalács fűszer
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 200 g kristálycukor
    • 2 tojás
    • 80 g joghurt
    • 80 g lágy, kissé olvadt margarin
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 80 ml olaj
    • 240 ml tej
    • 100 g kandírozott narancshéj

    Díszítéshez:

    • 500 ml édes habtejszín
    • 2 púpos ek őrölt fahéj
    • lüszter arany színű pumpás ételcsillám
    • 20 szem kandírozott cseresznye

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Rákóczi túrós pohárkrém recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 4 közepes pohárhoz:

    • poharanként 4 ek zabkeksz darálva
    • sárgabarack vagy kajszibarack lekvár

    Krém:

    • 150 g túró (rögös és/vagy krémes vegyesen)
    • 150 g habtejszín
    • 150 g mascarpone
    • 60 g porcukor
    • 1 citrom héja
    • vaníliaaroma

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Méteres kalács torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2*6 tojás
    • 2 x 6 ek liszt
    • 2 x 6 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 3 csomag puncs ízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 1 üveg rum aroma
    • 5 ek cukor

    Máz:

    • 14 ek víz
    • 14 ek cukor
    • 6 ek kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Karácsonyi pite recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 1-2 dl víz(amennyit a tészta felvesz)
    • 4 dkg cukor
    • 1 dkg élesztő
    • 2 tojás
    • csipet só

    Diótöltelék:

    • 30 dkg dió
    • 24 dkg cukor
    • 3 dkg mazsola
    • 3 dkg zsemlemorzsa
    • 2 dl víz
    • 0,5 dkg őrölt fahéj
    • 1 dkg vaníliás cukor
    • 1 dkg reszelt narancshéj

    Máktöltelék:

    • 30 dkg darált mák
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg méz
    • 3 dkg mazsola
    • 3 dkg zsemlemorzsa
    • 0,5 dkg őrölt fahéj
    • 1 dkg vaníliás cukor
    • 1 dkg reszelt narancshéj
    • 1 dkg reszelt citromhéj

    Vaníliakrém:

    • 15 dkg vanília ízű hideg krémpor
    • 4,5 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá