Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi pite recept

Karácsonyi pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 1-2 dl víz(amennyit a tészta felvesz)
    • 4 dkg cukor
    • 1 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Diótöltelék:

    • 30 dkg dió
    • 24 dkg cukor
    • 3 dkg mazsola
    • 3 dkg zsemlemorzsa
    • 2 dl víz
    • 0,5 dkg őrölt fahéj
    • 1 dkg vaníliás cukor
    • 1 dkg reszelt narancshéj

    Máktöltelék:

    • 30 dkg darált mák
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg méz
    • 3 dkg mazsola
    • 3 dkg zsemlemorzsa
    • 0,5 dkg őrölt fahéj
    • 1 dkg vaníliás cukor
    • 1 dkg reszelt narancshéj
    • 1 dkg reszelt citromhéj

    Vaníliakrém:

    • 15 dkg vanília ízű hideg krémpor
    • 4,5 dl tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük. Utána a 3/4 részét levesszük, kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk. Jó megszurkáljuk és megszórjuk darált háztartási keksszel.

    A töltelékeket külön-külön habzsákba töltjük körkörösen dió- máktölteléket vagy vaníliakrémet nyomunk a lapra. A másik lapot kinyújtjuk kerekre karácsonyfa kiszúró segítségével 2 fenyőfa formát szúrunk ki. A kiszúrt lapot a töltelék tetejére helyezzük, majd a fenyőformákat a kiszúrt fenyőfák közötti részre helyezzük dekorációnak.

    A süteményeket tojássárgájával, majd a tojássárgája száradása után tojásfehérjével kenjük meg. A tojásfehérje száradása után a süteményt kelesztjük, majd 160 -190 °C -os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A torta tetejét tetszés szerint porcukorral díszítjük.

    Diótöltelék /máktöltelék:

    A cukrot kevés vízzel felfőzzük, majd a darált diót /mákot és a többi összetevőt leforrázzuk.

    Vaníliakrém:

    Az összetevőket simára keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá