Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban

Dátum: 2025-11-19 / Írta: / Látták: /

A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadós, és minden alkalomra találni belőle megfelelő fogást. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról vagy egy vasárnapi lakomáról, a bundázott, sült, rakott vagy töltött verziók mind garantálják a sikert. Ebben az összeállításban a klasszikus és a kicsit különlegesebb receptek is helyet kaptak – mind kipróbált, megbízható finomságok. Válaszd ki a kedvencedet, és készítsd el akár egy gyors körettel vagy friss salátával!

  • 1. Búbos karaj recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli karaj
    • 1 kis cukkini
    • 1/2 piros kaliforniai paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szeretnél csípőset)
    • 2 paradicsom
    • 10 dkg bacon
    • 4 szelet gépsonka
    • 4 szelet trappista sajt
    • őrölt fehér bors
    • grill fűszerkeverék
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg liszt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Narancsos-almás zsebes karaj recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
    • lilahagyma
    • alma
    • narancslekvár
    • 1 narancs
    • bors
    • szárított kakukkfű

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Bőrös malacsült recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1,5 kg körüli bőrös malachús
    • só, bors, majoránna, kakukkfű
    • 2 ek mustár
    • zsír
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • sör

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Csülök Pékné módra recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 db (füstölt) hátsó csülök
    • 1 marék szemes bors
    • 4-5 db babérlevél
    • 4-5 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 6-8 közepes burgonya
    • 3 nagyobb fej vöröshagyma
    • kb 20 dkg sertészsír
    • fűszerek: 1-1 kk kakukkfű, rozmaring, egész köménymag (aki szeretne tehet még hozzá fűszert, pl petrezselyemet vagy ha van kedvenc fűszere, akkor még azt)
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Szilvás oldalas hagymás tört burgonyával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1-2 db oldalas
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint szilvás ketchup
    • szükség szerint mangalica zsír
    • 25 dkg szilva
    • ízlés szerint burgonya
    • 1 fej vöröshagyma

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Cigánypecsenye recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 2 szelet tarja
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk bors
    • 1 kk cayenne bors
    • 3+3 ek olaj
    • 2 szelet csemegeszalonna
    • csipet pirospaprika
    • 3 közepes burgonya
    • olaj a burgonya kisütéshez

    Díszítéshez:

    • tojás és zöldségek

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Sertéskaraj hentesmódra recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 150 g kenyérszalonna
    • 200 g sonka
    • 150 g csemegeuborka
    • 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
    • só, bors, pirospaprika
    • esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka kockázva
    • 70 dkg hagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint füstölt paprika
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint oregánó
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint bazsalikom
    • ízlés szerint fokhagymakrém
    • ízlés szerint csípős gulyáskrém
    • 35 dkg gomba
    • 6 burgonya
    • 2 cékla
    • 2 alma
    • 1 zeller
    • 1 karalábé
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • ízlés szerint padlizsán
    • ízlés szerint sütőtök
    • 10 dkg füstölt szalonna kockázva
    • 1/2 l húsleves alaplé (leveskockából)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Fűszeres karaj recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4 szelet csontos karaj
    • finomliszt
    • 2 dl vörösbor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 nagy gerezd fokhagyma vagy 2 tk házi fokhagymakrém
    • zsiradék
    • só, bors
    • 1-1 tk szárított csombor és bazsalikom (lehet friss is)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Fokhagymás tekergő recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 10 dkg szalonna
    • 1 gerezd fokhagyma
    • fél fej hagyma
    • petrezselyemzöld
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Gombás sertésszelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés dagadó
    • 20 dkg vargánya gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kk pirospaprika
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 ek zsír

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Fokhagymás sült tarja recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 6 szép szelet tarja
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 1 dl víz
    • 1 tk pirospaprika

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá