Az ünnepi időszak nem telhet el krémes sütemények nélkül – ezek azok a klasszikusok, amelyek minden családi asztalra meghittséget és nosztalgiát varázsolnak. A diós, mézes, puncsos és tejszínes szeletek generációkat kötnek össze, hiszen minden háznál megvan a maga titkos receptje, amit a nagymamától örököltünk. Most összegyűjtöttünk tíz kihagyhatatlan krémes süteményt, amelyek között ott a letisztult elegancia és a házias kényeztetés is. Legyen szó karácsonyról, születésnapról vagy bármilyen ünnepi alkalomról, ezek a szeletek garantáltan elvarázsolják a családot és a vendégeket is.
A Lettei szelet, a Kapucíner szelet vagy a tejszínes-diós mézes krémes igazi klasszikusok, de érdemes kipróbálni a puncsos és gesztenyés változatokat is, ha egy kis újdonságra vágysz. Minden falatban ott a vaj, a méz és a dió melege, amitől az egész lakásban karácsonyi hangulat lesz. Válogatásunkban olyan süteményeket találsz, amelyek nemcsak gyönyörűek, hanem könnyen szeletelhetők és előre is elkészíthetők – pont, amilyen egy igazi ünnepi süti legyen.
1. Puncsos mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 1 dl tejföl
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- kevés rumaroma (elhagyható)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Viktória szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- 6 g sütőpor
- tojás felvert habja
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 500 ml tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- tojásfehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Lakodalmas diós szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl rum vagy rum aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Tejszínes diós-mézes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 6 evőkanál méz
- tojás
- 5 dkg vaj
- kb. 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál szalalkáli
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál méz
- 20 dkg vaj vagy margarin
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Gesztenyés-mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 dkg gesztenyepüré
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
- (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Kapucíner szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál capuccino por
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Márkodi diós szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- tojás
- 12 ek cukor
- 6 ek átszitált finomliszt
- csipet só
Krém:
- 5 ek cukor
- 2 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek cukor-szükség esetén
- 5 ek liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
- 6 ek darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Letti szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1,5 ek kakaó
- 2 tk fahéj
- tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 60 g darált dió
- 3 ek tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csomag vaníliás cukor
- 3,5 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- (1 dl krémlikőr)
- 4 ek tejszín
Továbbá:
- 60g tejcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Diós-csokis, lekváros szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 70 g étcsokoládé
- 70 ml tejszín










