Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta

Dátum: 2025-10-13 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod a konyhában. Ebben a válogatásban olyan recepteket találsz, ahol a kolbász nem csak kísérő, hanem főszereplő: leves, egytál, tészta, péksütemény. Készíts valami izgalmasat, amitől az asztal is színesebb lesz!

  • 1. Baconos kolbászos pizza tepsiben sütve recept

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 4 ek olíva olaj
    • 1 tk cukor
    • 1 ek só
    • 3,5 dl langyos víz

    A tetejére:

    • 1 ü pizza szósz vagy jó minőségű ketchup
    • 15 dkg bacon
    • 2 szál füstölt parasztkolbász
    • 2 fej lila hagyma
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 30 dkg sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Sonkás-kolbászos, szezámmagos kockák recept

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 csapott tk só
    • 3 dl meleg tej (nem forró!)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kk cukor
    • tojássárgája
    • 10 dkg vaj
    • 1 ek tejföl

    A hajtogatáshoz:

    • 1-2 ek olvasztott vaj
    • ízlés szerint sonka
    • ízlés szerint kolbász

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint szezámmag vagy reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept

    Hozzávalók:

    • 6 szelet rövid karaj
    • 200-250 g szeletelt bacon
    • 200 g füstölt kolbász
    • 500 g savanyú káposzta

    Körethez:

    • 800 g burgonya
    • 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
    • 250 g csiperke gomba
    • 2 kápia paprika
    • 2 savanykás alma
    • olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Juhtúrós, kolbászos sajttekercs recept

    Hozzávalók:

    • 8 db háromszögletű füstölt sajt ízű ömlesztett sajt
    • 5 dkg margarin
    • 20 dkg juhtúró
    • 2 ek tejföl
    • 2 szál újhagyma, metélőhagyma
    • 5 dkg füstölt szárazkolbász
    • 8 nagy szelet sajt
    • 8 szelet sonka

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Sajtos kolbászos penne recept

    Hozzávalók:

    • 250 g penne
    • 180 g lángolt kolbász (karikázva vagy csíkokra vágva)
    • 150 g tejföl (kb. 2/3 része a szószba, 1/3 a tetejére)
    • 120 g natúr tömlős sajt
    • 1 ek olaj (a kolbászhoz)
    • 1 kis fej lilahagyma (opcionális, felkockázva)
    • 1 – 2 ek pirított hagyma
    • 1 kis csokor friss petrezselyem

    Tetejére:

    • 100 g trappista sajt (reszelve)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Tojásos-kolbászos egybesült fasírt recept

    Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 zsemle
    • tojás (1 a masszába, 4 keményre főzve, 2 a kenéshez)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • 20 dkg kolbász
    • 1 pritamin paprika
    • 10 dkg sajt
    • kb 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Sajtos-kolbászos baguette recept

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 70 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 ek zsír
    • 1 ek tejföl
    • csipet só
    • 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 20 dkg (ementáli) sajt
    • 1 szál füstöltkolbász

    Tetejére:

    • tojás
    • szezámmag
    • lenmag
    • pirított napraforgómag

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept

    Hozzávalók:

    • 60 dkg fejtett bab
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 paszternák (vagy zöldség)
    • 1 tk liszt
    • petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
    • 1 tv paprika és paradicsom
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 tk só
    • 2 l víz

    Csipetke:

    • kb 10 dkg liszt
    • tojás
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Kolbászos-tojásos lepény recept

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 35 dkg kenyérliszt
    • 1/2 cs instant élesztő
    • 1 ek tejföl
    • 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
    • csipet só
    • langyos víz

    Feltéthez:

    • 3 nagy ek tejföl (20%-os)
    • 3 ek eltett házi lecsó
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 2 nagy csipet só
    • 1 fej lilahagyma
    • 20 dkg sajt
    • 20 karika füstölt kolbász
    • tojás

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Kolbászos-krumplis csiga recept

    Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 nagy merőkanál krumplipüré vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve
    • 1 ek zsír
    • tojás
    • 1 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 tk só
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 15 dkg sajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Kolbászos tarhonyaleves recept

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj vagy zsír
    • 1 csésze tarhonya
    • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    • 2 szem burgonya
    • 1 szál kolbász
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 200 ml tejföl
    • ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Egyszerű kolbászos tarhonya recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók a tarhonyához:

    • 3 dl tarhonya
    • 6 dl víz
    • 2 ek olaj
    • 1 mk só

    Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:

    • 5 debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk Piros Arany
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá