1. Sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg barack (héj és mag nélkül)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor (ízlés és barack függő)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 csapott evőkanál vaníliaízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín (30%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Eperkrémleves mandulás túrógombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 330 g görög joghurt
- 5 dkg porcukor (vagy édesítő, esetleg méz)
- kevés citromlé
Gombóchoz:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 60 g búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- csipet só
- 50 g szeletelt mandula
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mézes-gyömbéres almakrémleves recept
Hozzávalók:
4 személyre:
- 1,5 kg alma
- 5 dkg méz
- 3 ek mascarpone krémsajt
- 1 kisebb citrom
- 2-3 cm-es friss gyömbér
- 1 kis darab fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 0,5 dl rum (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 8-10 dkg cukor
- 1,5 dl rozé
- kb 1 dl víz
- 2,5 dl tejszín
- 2 ek joghurt
- fahéj, vanília ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Izlandi ribizlileves recept
Hozzávalók:
- 600 g ribizli
- 100 g málna
- 250 g skyr (vagy görög joghurt)
- 150 g cukor
- 1 fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- 5 db zöld kardamom
- 2 citrom hámozott héja
- 1 marék mentalevél
- 20 g finomliszt
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Joghurtos őszibarack-krémleves recept
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb őszibarack
- cukor vagy édesítő
- 1/2 citrom leve
- 400 g görög joghurt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Leves piros gyümölcsökből recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kókuszos málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 3 dl kókusz tej
- 1 db vanília rúd
- 2 db vaníliás cukor
- 3 csepp rum aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy marék meggy
- 10-12 szem eper felszeletelve
- 1 nagy marék fekete cseresznye
További hozzávalók:
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 ek cukor (vagy édesítőszer)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- pici só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Fahéjas almakrémleves recept
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 1/2 citrom leve
- reszelt citromhéj
- cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt fahéj
- csipet őrölt gyömbér
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Csészés vegyes gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
- 1 csésze köszméte
- 2 csésze eper
- 1 nagy csipet só
- 2/3 csésze cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint