Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csészés vegyes gyümölcsleves recept

Csészés vegyes gyümölcsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
    • 1 csésze köszméte
    • 2 csésze eper
    • 1 nagy csipet só
    • 2/3 csésze cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.

    A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.

    Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.

    Kb. 4-5 percig forraljuk.

    Az epret is hozzáadjuk.

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

    Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.

    Tipp:

    Jól behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá