Csészés vegyes gyümölcsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Csészés vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
  • 1 csésze köszméte
  • 2 csésze eper
  • 1 nagy csipet só
  • 2/3 csésze cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.

A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.

Kb. 4-5 percig forraljuk.

Az epret is hozzáadjuk.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.

Tipp:

Jól behűtve kínáljuk.