Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas almakrémleves recept

Fahéjas almakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db alma
    • 1/2 citrom leve
    • reszelt citromhéj
    • cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fahéj
    • csipet őrölt gyömbér
    • 3-4 db szegfűszeg
    • 1 l víz

    Elkészítése:

    Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra.

    Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral, és a fűszerekkel.

    Ezután főzzük addig még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.

    A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.

    Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

    Én leveles tésztából kis fenyőfákat szúrtam ki, majd lekentem tojással és megszórtam mákkal, és mandulaforgáccsal. Ezután pár perc alatt szép pirosra sütöttem.

    A krémes-fűszeres levest poharakba merve, a ropogós leves tésztával tálaltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá