1. Újházi tyúkhúsleves recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Marhahúsleves recept
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg marhaszegy és oldalas
- 4 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 cikk káposzta
- 6-8 db kelbimbó
- 1-2 db burgonya
- 4-5 db csiperke gomba
- 1 db érett tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2-3 szál zeller zöld
- 1 szál lestyán
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő
- v 1 tk egész fekete bors
- 1 késhegy őrölt szerecsendió vagy egészből 4-5 reszelés
- 25 dkg apró tészta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kakasleves gombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész kakas (2,5-3 kg)
- 6 szál sárgarépa
- 5 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 db csiperkegomba
- 2-3 db kelbimbó
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
Gombóchoz:
- a kakas mellehúsa (ledarálva)
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
- ízlés szerint tészta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tarhonyás hús recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg sertés lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl bor
- só
- bors
- kevés köménymag
- 25 dkg reszelt tarhonya
- zsír
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Borsos tokány recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
- 1 közepes paradicsom héj nélkül
- 1 tk liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Csirkepaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- 1 sárga vagy zöld paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk paprikakrém
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Bácskai rizses hús recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 zöldpaprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 paradicsom
- 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 30 dkg rizs
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kozák sapka ( hólabda) recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg liszt
Krém:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A bevonáshoz:
- kb 10 dkg kókuszreszelék
- kb 10 dkg olvasztott csoki vagy csokimáz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Hájas-leveles szilvalekváros sütemény recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gondosan lekapargatott, ledarált háj (a fagyasztóból vettem ki és egy tál hideg vízben olvadt ki egy fél napon át)
- 20 dkg finomliszt
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl kézmeleg fehérbor
- 1 dl kézmeleg víz
- 1 diónyi a fenti hájból
A végén:
- szilvalekvár
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kókuszkocka mézes piskótából recept
Hozzávalók:
A mézes piskótához:
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 21 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg méz
- csipet só
Továbbá:
A mázhoz:
- 8 ek tej vagy víz
- 3 ek kakaópor
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- rum ízlés szerint
- 25 dkg vaj
Hempergetéshez:
- kb. 2 csomag kókuszreszelék