Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény nagyi módra recept

Túrós lepény nagyi módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg túró
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 6 marék cukor
    • 1 marék mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek búzadara
    • 2 krumpli
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • csipet só
    • 5 dkg vaj, vagy zsír
    • 30 dkg liszt
    • 5 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A krumplit tisztítás után enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Félretesszük felhasználásig.

    A tejet meglangyosítjuk egy marék cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, és két tojássárgáját. Elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és a csipet sót. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a kezünktől és az edény oldalától. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.

    A tejét megszórjuk lisztel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a megfőtt, tört krumplit, a 4 marék cukrot, 4 egész tojást, 1 marék mazsolát, 4 csomag vaníliás cukrot, 2 ek grízt. Jól összekeverjük.

    Ha megkelt a tésztánk, fél cm vastagra kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett 38 x 22 cm-es tepsibe tesszük a fektetjük. 1 kanál búzadarával meghintjük, rárakjuk a bekevert túrót, elsimítjuk.

    A tejfölt kikeverjük egy marék cukorral, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral, és a lepény tetejére simítjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára felvágjuk.

    A túrós lepény nagyi módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 201 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá