Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús recept

Tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg sertés lapocka
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 dl bor
    • bors
    • kevés köménymag
    • 25 dkg reszelt tarhonya
    • zsír

    Elkészítése:

    A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom.

    Felöntöm a borral, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (A paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben.) Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm.

    Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.

    Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá