Tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg sertés lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl bor
  • bors
  • kevés köménymag
  • 25 dkg reszelt tarhonya
  • zsír

Elkészítése:

A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom.

Felöntöm a borral, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (A paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben.) Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm.

Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.

Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.