Hozzávalók:
Elkészítése:
A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm a borral, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (A paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben.) Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm.
Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.