Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai rizses hús recept

Bácskai rizses hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 4 zöldpaprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 4 paradicsom
    • 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 tk őrölt kömény
    • só ízlés szerint
    • 30 dkg rizs

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

    A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

    Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

    Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!

    Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A bácskai rizses hús kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 82 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá