Bácskai rizses hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 4 paradicsom
  • 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg rizs

Elkészítése:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!

Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!