Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 ellenállhatatlan krémes süti karácsonyra

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi ünnepek édességek nélkül elképzelhetetlenek, és mi lehetne tökéletesebb választás, mint egy krémes sütemény? Összegyűjtöttünk 12 ellenállhatatlan receptet, amelyek között mindenki megtalálja a kedvencét. Az elefántkönnycsepptől a klasszikus marlenkáig, a zalai krémestől az almás krémesig minden sütemény garantáltan a család kedvence lesz. Készítsd el ezeket a finomságokat, és varázsold a karácsonyt még édesebbé és emlékezetesebbé!




  • A karácsony különleges alkalom, amikor a legfinomabb édességek kerülnek az asztalra, és a krémes sütemények mindig kiemelt helyet kapnak. Ezek az édességek nemcsak látványosak, hanem minden falatjukban ott van az ünnep varázsa. Összeállítottunk egy válogatást 12 ellenállhatatlan krémes süteményből, amelyek tökéletesen illenek a karácsonyi asztalra, legyen szó hagyományos vagy különleges ízvilágról.

    Az elefántkönnycsepp egyszerre látványos és ízletes, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeket. A francia diós krémes és a zalai krémes elegáns, mégis házias desszertek, amelyek minden generáció kedvencei. A citromos szelet frissességet hoz az ünnepi asztalra, míg az almás krémes a klasszikus ízek kedvelőinek kínál tökéletes megoldást.

    Ha valami különlegesebbre vágysz, az ezerjó süti és a bájos Angelika szelet egyedi ízvilágával garantáltan a karácsony sztárja lesz. A tűzoltó szelet gyümölcsös ízével hódít, míg a jugó krémes és a hókocka kétféle krémmel egyszerre elegáns és ellenállhatatlan. A klasszikus Marlenka pedig a mézes sütemények koronázatlan királynője, amely méltó helyet kap bármely ünnepi asztalon.

    Ezek a krémes sütemények nemcsak gyönyörűek, hanem minden falatjukban ott van az ünnepi hangulat. Legyen szó családi vacsoráról vagy baráti összejövetelről, ezek a receptek garantáltan lenyűgözik a vendégeket. Süsd meg őket, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket az ellenállhatatlan krémes süteményekkel!

    1. Elefántkönnycsepp recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 db banán

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Francia diós krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Diós piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál víz
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 15 dkg rétesliszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 15 dkg dió (darált)

    Krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg kristály cukor
    • 7 dl tej
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Citromos szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 mk szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 1/2 cs sütöpor
    • 20 dkg porcukor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 4 ek liszt
    • rumaroma
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 10 dkg tejcsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Ezerjó süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg hideg vaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 kk só
    • 1 ek citromlé

    A mákos töltelékhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg porcukor
    • 1 üveg meggybefőtt(7 dl,mag nélkül)

    A túrós töltelékhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 30 dkg rögös tehéntúró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg mazsola

    Az almás töltelékhez:

    • 6-8 db alma (körtével is lehet)
    • 1kk őrölt fahéj
    • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint,almától függően)

    A lapok szórásához:

    • zsemlemorzsa

    Szükség van még egy 25×39 cm-es tepsire vagy 30×30 cm-es gáztepsire

    A tepsi kikenéséhez:

    • 5 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zalai krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dkg liszt

    Krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs kocka háztartási keksz

    Tetejére:

    • 1 tábla ét csokoládé
    • 1/2 tábla fehér csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Hartyáni krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál tej

    Krémhez:

    • 750 ml tej
    • 3 csomag főzős vaníliás puding
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta (18 db)
    • 1 dl kávé
    • 1 evőkanál rum

    Tetejére:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tűzoltó szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 8 dkg porcukor
    • 8 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • csipet fahéj
    • víz

    A morzsához:

    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 6 dkg margarin
    • 1 kk őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 4 dl tejszínhab

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Jugó krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 3 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg reszelt étcsokoládé
    • 25 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Hókocka kétféle krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg szalalkáli
    • kevés langyos tej
    • csipet só
    • pár evőkanál tejföl

    Krémhez:

    • fél liter tej
    • 5 ek liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15-20 dkg porcukor
    • 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
    • fél citrom leve (elhagyható)
    • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
    • 1-2 ek kakaópor
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Bájos Angelika szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 ek olaj
    • 2 ek víz
    • 6 g sütőpor

    Diós lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 6 g sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 3 vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 10 dkg darált dió
    • 3 darab 3 az 1-ben kávé
    • 4 dl baracklekvár
    • 2 kk rumaroma vagy rum

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Almás krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 2-3 nagy szem alma
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • fél liter habtejszín
    • fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá