Karácsonykor az asztal körül töltött idő és a finom ételek adják az ünnep varázsát. Ezért is fontos, hogy az ünnepi menü igazán különleges legyen. Az elegáns harcsapaprikás túrós csuszával a hagyományos magyar ízek kedvelőinek készül, míg a szezámmagos bundában göngyölt karaj az ínyencségek rajongóinak nyújt emlékezetes pillanatokat. A gyömbéres-áfonyás csirkemell és a baconbe tekert aszalt szilvával töltött csirkemell modern, izgalmas ízekkel dobja fel az ünnepet.
A töltött húsok, mint a karácsonyi töltött csirke vagy a pulykamell aszalt szilvával és sajttal töltve, igazi közönségkedvencek, amelyeket senki sem hagy majd ki. A karajba zárt csülök és a Wellington sertésszűz eleganciát sugároznak, tökéletesek a különleges pillanatokra. Ha a hidegtálak világában keresel újdonságot, a baconbe göngyölt falatok igazi sikert aratnak majd. Ezek az ételek nemcsak a Karácsony ízeit hozzák el, hanem a közös étkezés örömét is fokozzák.
Készítsd el bármelyiket, és biztosítsd, hogy az ünnepi asztal körüli pillanatok felejthetetlenek legyenek – hiszen a szeretet legjobb kifejezése egy finom, gondosan elkészített fogás!
1. Harcsapaprikás túrós csuszával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7 dl tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg házi kockatészta
- 20 dkg füstölt szalonna
A kockatésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Karácsonyi göngyölt karaj szezámmagos bundában recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 doboz medvesajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 8 szelet paprikás szalámi
- só
- őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gyömbéres, áfonyás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk só
- 1 tk törött bors
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi szerecsendió
- 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
- 10 dkg mazsola
- 3 dl fehérbor
- 30 dkg füstölt sajt
- 8 szelet bacon
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal recept
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a kenéshez)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Karajba zárt csülök recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Baconbe göngyölt falatok recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Göngyölt karajfalatok recept
Hozzávalók:
- 10 vastagabb szelet sertéskaraj
Töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
- fogvájó a rögzítéshez
Továbbá:
- liszt, felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- bő étolaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Karácsonyi töltött csirke recept
Hozzávalók:
- 1 egész, konyhakész csirke
- só, bors
- 1 rozmaringág
- 1 narancs
- olaj
A töltelékhez (ez a töltelék a csirke nagyságától függően 2 csirke töltéséhez is elegendő):
- 20 dkg csirkemell filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg vörös áfonya
- 10 dkg egész mandula
- aprított petrezselyemzöld
- 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
- 1 narancs reszelt héja
- kb 1 dl édes fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Almával és aszalt szilvával rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 egész, csontozott csirkemell
- olaj
- só, bors, fahéj ízlés szerint
- 25 dkg füstölt sajt reszelve
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 2 alma
- bacon szeletek
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 1 ek mustár
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek sör
- só, bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkemell
- 1-2 csomag szeletelt bacon
- 1 csomag szeletelt füstölt sajt
- 1 csomag aszalt szilva
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell recept
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 0.5 dl szilvapálinka
- 4 szelet pulykamell
- só-, bors ízlés szerint
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet trappista sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2-3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez