Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás túrós csuszával recept

Harcsapaprikás túrós csuszával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
    • bors
    • pirospaprika
    • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 7 dl tejföl
    • 50 dkg túró
    • 30 dkg házi kockatészta
    • 20 dkg füstölt szalonna

    A kockatésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt

    Elkészítése:

    A kockatészta elkészítése:

    A lisztet beleszitáljuk egy tálba, majd beleöntjük a szobahőmérsékletű tojásokat és jól összedolgozzuk. Ha nem állna, össze egy pici vizet rakunk hozzá, de óvatosan, nehogy nagyon lágy legyen a tészta.

    Akkor jó a tészta, ha leválik a kézről és apró hólyagocskákkal lesz tele. Két részre osztjuk, lefóliázzuk és kb 30 percre a hűtőbe tesszük.

    Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel kb 1,5 cm -es csíkokat vágunk, amelyeket még keresztben is feldarabolunk( kb 1,5*1,5 cm-es kockákra). Szétszórjuk a deszkán és 1 órán át hagyjuk száradni.

    A harcsapaprikás elkészítése:

    A halat daraboljuk fel, alaposan sózzuk be és forgassuk bele lisztbe. A szalonnát vágjuk apró kockákra, süssük meg, majd a pörcöket szedjük ki belőle.

    A halat ebben a szalonnazsírban süsük meg hirtelen. Ezután vegyük ki a harcsadarabokat és tegyük félre őket.

    A szalonnazsírt öntsük át egy nagyobb lábasba. A felaprított vöröshagymát dinszteljük meg benne, majd szórjunk rá kevés pirospaprikát. Ezután öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, a paprikát és a gerezd fokhagymát, tegyük bele a harcsadarabokat, szórjuk meg borssal. Nagyjából 20-25 perc alatt főzzük készre.

    Vegyük ki a halszeleteket a paprikásból, hogy a habarást hozzá tudjuk keverni. 5 dl tejfölhöz tegyünk két evőkanálnyi lisztet, és keverjük csomómentesre. Ezután a harcsát tegyük vissza és főzzük fel így az egészet.

    A kockatésztát sós vízben főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, keverjük össze a 2 dl tejföllel és a túróval, kevés sóval.

    Szórjuk rá a szalonna pörcöt, amit félretettünk és tálaljuk a harcsapaprikással.

    Tipp:

    Az elkészítési idő akkor 2 óra 20 perc, ha nem csináljuk meg előre a kockatésztát! Amennyiben előre elkészítettük vagy készen vásárolt tésztával készítjük akkor az elkészítési idő kb 90 perc!
    Az előre elkészített tésztát egy zacskóban tároljuk, ha kell, csak előkapjuk. )

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá