Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres, áfonyás csirkemell recept

Gyömbéres, áfonyás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 30 dkg csirkemell filé
    • 1 tk só
    • 1 tk törött bors
    • csipetnyi gyömbér
    • csipetnyi szerecsendió
    • 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
    • 10 dkg mazsola
    • 3 dl fehérbor
    • 30 dkg füstölt sajt
    • 8 szelet bacon

    Elkészítése:

    Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti el a nedvességét sütés közben, és porhanyós lesz.

    A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon el, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

    Az áfonyát és a mazsolát a szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük, majd felfőzzük a borban. Tizenöt percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.

    A húst kiterítjük egyenként, ráhelyezünk egy szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot, majd óvatosan a gyümölcsöt kanalazzuk rá. A maradék baconnel vonjuk körbe, így szaftos marad. Hústűvel, vagy fogvájóval tűzzük össze.

    Jénaiba fektetjük, majd hozzáöntjük a bort, amiben a gyümölcsöt felfőztük. Először magas hőfokon egy kicsit hagyjuk megpirulni, majd a locsolás után közepes lángon süssük lefedve.

    Időnként locsoljuk újra, hogy ne száradjon ki.

    Tipp:

    Köretként remekül illik hozzá a rizs, a petrezselymes burgonya. Könnyű, üde, nem túl fűszeres fehérbort ajánlok hozzá.

    Megjegyzés: Fűszeres aromája miatt nálunk leginkább a karácsonyi menü része, de onnan kihagyhatatlan.

    A gyömbéres, áfonyás csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 221 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá