Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti el a nedvességét sütés közben, és porhanyós lesz.
A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon el, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.
Az áfonyát és a mazsolát a szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük, majd felfőzzük a borban. Tizenöt percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
A húst kiterítjük egyenként, ráhelyezünk egy szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot, majd óvatosan a gyümölcsöt kanalazzuk rá. A maradék baconnel vonjuk körbe, így szaftos marad. Hústűvel, vagy fogvájóval tűzzük össze.
Jénaiba fektetjük, majd hozzáöntjük a bort, amiben a gyümölcsöt felfőztük. Először magas hőfokon egy kicsit hagyjuk megpirulni, majd a locsolás után közepes lángon süssük lefedve.
Időnként locsoljuk újra, hogy ne száradjon ki.
Köretként remekül illik hozzá a rizs, a petrezselymes burgonya. Könnyű, üde, nem túl fűszeres fehérbort ajánlok hozzá.
Megjegyzés: Fűszeres aromája miatt nálunk leginkább a karácsonyi menü része, de onnan kihagyhatatlan.