Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell recept

Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg magozott aszalt szilva
    • 0.5 dl szilvapálinka
    • 4 szelet pulykamell
    • só-, bors ízlés szerint
    • 4 szelet pulykasonka
    • 4 szelet trappista sajt

    Panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2-3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük.

    A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.)

    A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.

    A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

    Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá