Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 0.5 dl szilvapálinka
  • 4 szelet pulykamell
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 szelet pulykasonka
  • 4 szelet trappista sajt

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2-3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.)

A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.

A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.