Karácsonykor az ünnepi asztalra nemcsak az édességek kerülnek – a sós finomságok éppúgy elengedhetetlenek. Egy jól elkészített sajtos rúd vagy parmezános kocka a vendégek kedvence lesz, miközben a karácsonyi hangulatot is emeli. Az omlós teás süteményektől kezdve a sajtkémes tornyokig mindenki megtalálja a saját kedvencét. Ezek a receptek nemcsak finomak, de egyszerűen elkészíthetőek is, így több időd marad az ünneplésre. Akár vendégvárónak, akár egy baráti beszélgetéshez kínálod, ezek a sós nassolnivalók garantáltan sikert aratnak. Készítsd el őket, és élvezd a mosolyt minden falat után!
1. Sajtos érme recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 dl tej
- 0,5 csomag sütőpor
- só ízés szerint
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- só (kevés!)
- 0,5 kk pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sajtos csillagok recept
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin
- 3 ek sertészsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg friss élesztő
- 100 g tejföl
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl tej
- 1 kk cukor
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A tetejére:
- 15 dkg sajt reszelve
- 1 kk piros paprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Omlós sós-parmezános kocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dkg só
- 1,5 dl tejszín
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek reszelt parmezán sajt
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve
- szezámmag
- reszelt parmezán
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajtos roló recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve
Töltelék:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl habtejszín (állati, nem cukrozott)
- 15 dkg sajt
- 7 dkg vaj
- só
- bors
- reszelt sajt (pluszban díszítésnek)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Sajtos masni recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 150 g reszelt trappista sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtkrémes tornyok recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 maci sajt
- 2 ek tejföl
- pici só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Szezámos-sajtos rudacska recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- só ízlés szerint
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 3 ek tejföl
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Omlós sajtos teasütemény recept
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál só
- 140 g tejföl
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg reszelt sajt
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Ecetes sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 púpozott teáskanál só
- 10 evőkanál víz
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy csak a fehérje
- reszelt sajt vagy szezámmag, köménymag…stb attól függően mit szeretünk
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Metélőhagymás-sajtos csillagok recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg sajt (reszelt)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- 25 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- só ízlés szerint
- 1 csokor snidling
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (tetejére)
- 15 dkg sajt (reszelt)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Sajtos képviselőfánk recept
Hozzávalók:
- 125 ml víz
- 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
- 1/2 tk só és cukor
- 75 g finomliszt
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 500 ml tej
- 50 g finomliszt
- 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
- 150 g vaj
- só és szerecsendió ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Sajtos kagylócskák recept
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 45 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 1,75 dl tej
- 5 dkg tubusos sajtkrém
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és bors
A forgatáshoz:
- 10 dkg reszelt sajt