Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 változatos és egészséges halas főétel, amit muszáj kipróbálnod!

Dátum: 2024-11-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A halételek nemcsak finomak, de rendkívül egészségesek is. Tele vannak fehérjével, omega-3 zsírsavakkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez. Ha szeretnéd feldobni a hétköznapokat vagy akár az ünnepi asztalt, ezek a receptek garantáltan elnyerik a tetszésedet.




  • A klasszikus halpaprikástól a citromos-rozmaringos pisztrángon át egészen a lazac Wellingtonig változatos ízekkel találkozhatsz. Aki könnyedebb fogásra vágyik, annak a tonhalas szendvicskrém vagy a rántott hal krumplisalátával lehet a kedvence. Nemcsak ínycsiklandóak, de a színes és friss alapanyagoknak köszönhetően igazi kulináris élményt nyújtanak.

    1. Harcsafilé borzas bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
    • ízlés szerint só

    A burgonyás masszához:

    • 3 közepes nagyságú burgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál hal fűszerkeverék
    • 1 mokkáskanál bors
    • 1 mokkáskanál só
    • 3 evőkanál tejföl
    • 5 dkg apróra vágott petrezselyem
    • 10 dkg liszt a panírozáshoz
    • ízlés szerint őrölt só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db kb 25 dkg-os lazacszelet
    • 1 citrom
    • 1/2 citrom leve
    • őrölt színes bors

    Gombához:

    • 25 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • őrölt színes bors

    Zöldségekhez:

    • 1 db zsenge cukkini
    • 3 fej lilahagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 ek olaj
    • őrölt színes bors
    • kakukkfű
    • 1 tk ételízesítő
    • 1,5 dl fehérbor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Tonhalas szendvicskrém recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 tonhal konzerv
    • 1 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 csemege uborka
    • 2 tk mustár
    • 3-4 ek majonéz
    • ízlés szerint petrezselyem
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Citromos, rozmaringos pisztráng recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db konyhakész pisztráng
    • 4 ág rozmaring
    • 2 citrom
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Rántott hal krumplisalátával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 db halfilé
    • só, bors
    • fél citrom leve
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • tojás
    • étolaj a sütéshez

    Krumplisalátához:

    • 1 kg krumpli
    • kevés lila vagy sonkahagyma

    Tartárhoz:

    • 4 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk mustár
    • 2 tk cukor
    • só ízlés szerint
    • 2-3 csepp citromlé
    • kevés őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Szürkeharcsa paprikás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg szürkeharcsa
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes paprika
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 evőkanál törött paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint bors
    • 1 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
    • 1 csapott evőkanál finomliszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Lazac wellington módra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db lazacfilé (kb 25 dkg)
    • 1 zsenge cukkini
    • 8 nagyobb gomba
    • őrölt színes bors
    • 1/2 citrom leve
    • 2 cs leveles tészta
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 1 ek olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Palacsintabundás halszeletek citromosan recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet hal
    • 1-1 csipet só, bors
    • 0,3 citrom leve
    • 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)

    Bundához:

    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek liszt
    • 0,5 kk só
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
    • Kb. 0,5 dl tej
    • Olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Tőkehal filé Orly-módra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg tőkehal filé
    • fél citrom leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-8 ek finomliszt
    • 2 dl világos sör
    • frissen őrölt bors
    • étolaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Halas palacsinta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Palacsinta tészta:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 liter tej
    • 4-5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
    • csipet só, olaj a sütéshez

    Töltelék:

    • halászléből maradt főtt halhús kb. 1/2 kg
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mustár

    Panírozáshoz:

    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Harcsapaprikás túrós csuszával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
    • bors
    • pirospaprika
    • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 7 dl tejföl
    • 50 dkg túró
    • 30 dkg házi kockatészta
    • 20 dkg füstölt szalonna

    A kockatésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Vajban sült lazac recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 tenyérnyi szelet lazac
    • 2-3 ek vaj
    • bors
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá