A klasszikus halpaprikástól a citromos-rozmaringos pisztrángon át egészen a lazac Wellingtonig változatos ízekkel találkozhatsz. Aki könnyedebb fogásra vágyik, annak a tonhalas szendvicskrém vagy a rántott hal krumplisalátával lehet a kedvence. Nemcsak ínycsiklandóak, de a színes és friss alapanyagoknak köszönhetően igazi kulináris élményt nyújtanak.
1. Harcsafilé borzas bundában recept
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
- ízlés szerint só
A burgonyás masszához:
- 3 közepes nagyságú burgonya
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg apróra vágott petrezselyem
- 10 dkg liszt a panírozáshoz
- ízlés szerint őrölt só
- ízlés szerint őrölt bors
Sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 2 db kb 25 dkg-os lazacszelet
- 1 citrom
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt színes bors
Gombához:
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
- só
- őrölt színes bors
Zöldségekhez:
- 1 db zsenge cukkini
- 3 fej lilahagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 ek olaj
- só
- őrölt színes bors
- kakukkfű
- 1 tk ételízesítő
- 1,5 dl fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tonhalas szendvicskrém recept
Hozzávalók:
- 2 tonhal konzerv
- 1 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 csemege uborka
- 2 tk mustár
- 3-4 ek majonéz
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Citromos, rozmaringos pisztráng recept
Hozzávalók:
- 2 db konyhakész pisztráng
- 4 ág rozmaring
- 2 citrom
- só, bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Rántott hal krumplisalátával recept
Hozzávalók:
- 4 db halfilé
- só, bors
- fél citrom leve
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- étolaj a sütéshez
Krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- kevés lila vagy sonkahagyma
Tartárhoz:
- 4 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk mustár
- 2 tk cukor
- só ízlés szerint
- 2-3 csepp citromlé
- kevés őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Szürkeharcsa paprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg szürkeharcsa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Lazac wellington módra recept
Hozzávalók:
- 2 db lazacfilé (kb 25 dkg)
- 1 zsenge cukkini
- 8 nagyobb gomba
- só
- őrölt színes bors
- 1/2 citrom leve
- 2 cs leveles tészta
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- 1 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Palacsintabundás halszeletek citromosan recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet hal
- 1-1 csipet só, bors
- 0,3 citrom leve
- 1 csésze liszt a forgatáshoz (Kb. 2 dl)
Bundához:
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
- 0,5 kk só
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott)
- Kb. 0,5 dl tej
- Olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Tőkehal filé Orly-módra recept
Hozzávalók:
- 70 dkg tőkehal filé
- fél citrom leve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 ek finomliszt
- 2 dl világos sör
- só
- frissen őrölt bors
- étolaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Halas palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta tészta:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 liter tej
- 4-5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- csipet só, olaj a sütéshez
Töltelék:
- halászléből maradt főtt halhús kb. 1/2 kg
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mustár
Panírozáshoz:
- liszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Harcsapaprikás túrós csuszával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7 dl tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg házi kockatészta
- 20 dkg füstölt szalonna
A kockatésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Vajban sült lazac recept
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi szelet lazac
- 2-3 ek vaj
- só
- bors
- citromlé