Ebben a válogatásban található kekszek nemcsak finomak, de dekoratívak is: a pecsételhető mézes keksz és a csillag alakú oreós csoda igazán különlegessé teszi a tálalást, míg a fahéjas-csokis tobozkeksz és a narancsos oreós keksz új ízekkel dobja fel az ünnepi asztalt. Készülj fel a sütésre, és hozd előre a karácsonyi hangulatot ezekkel a csodás kekszekkel!
1. Pecsételhető mézes keksz recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Ünnepi keksz recept
Hozzávalók:
- 17 dkg puha vaj
- 22 dkg porcukor
- 35 dkg sima liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál só
- 8 dkg darált dió
- 3 cl rum
- 8 dkg szemes mák
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál narancsos kakaópor
- 15 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
- 10 dkg olvasztott étcsoki
- 5 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Karácsonyi gesztenyés keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg konyhakész, hámozott gesztenye
- 5 dkg nádcukor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál barna rum
- 10 dkg búzaliszt
- 1 kiskanál mézeskalács fűszer
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eper vagy málna lekvár
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mézes keksz recept
Hozzávalók:
- 160 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 70 g vaj
- 40 g méz (bármilyen jó)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 8-10 dkg étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Karácsonyi sütipecsétes keksz recept
Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mézes tésztához:
- 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 7 dkg cukor
- 5 dkg méz – olvasztva
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Zöld tésztához:
- 28 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 2 dkg matcha tea por
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kókuszos “cserkész” keksz recept
Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 10 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tej (csak ha nem áll össze a tészta)
Kókuszos réteg:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 40 dkg tejkaramell cukorka
- 0,5 dl tej
- 25 dkg csoki a mártáshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Pálcikás csigakeksz recept
Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tésztához:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hurkapálca
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karácsonyi mandulás keksz recept
Hozzávalók:
- 1 vanília rúd
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk reszelt narancs héj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg darált mandula
- 1 ek narancslé
- olvasztott csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Fahéjas-csokis tobozkeksz recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- 3 ek cukor
- 1 púpos kk őrölt fahéj
Mártáshoz:
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Aszalt gyümölcsös keksz recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- csipet só
- fél citrom lereszelt héja
- 1 marék aszalt gyümölcs – nálam datolya és mazsola
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Narancsos oreo keksz csillagok recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Mézes-vaníliás keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
A szóráshoz:
- 5 dkg kristálycukor
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj