Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mandulás keksz recept

Karácsonyi mandulás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 vanília rúd
    • 25 dkg puha vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk reszelt narancs héj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • 10 dkg darált mandula
    • 1 ek narancslé
    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A vanília rudat hosszában kettévágjuk és egy éles kés hegyével kikaparjuk a magokat. A vajat, a porcukrot egy csipetnyi sót, a reszelt narancshéjat és a vaníliát jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, étkezési keményítőt, mandulát és a narancslevet és az egészet jól összedolgozzuk.

    A kész tésztát folpackba tekerjük és egy éjszakára hűvösre tesszük. Én nem tartottam be ezt a hosszú várakozási időt, a tésztát csak néhány órára tettem a hűtőbe, de így is nagyon jól sikerült.
    A sütőt előmelegítem 190 fokra.

    A tésztát lisztezett deszkán, (több részletben) kinyújtom nagyjából fél cm vastagra. Egy likőrös pohár (6 cm átmérőjű) segítségével kis holdakat szúrok ki, melyeket egy sütőpapíros tepsire helyezve kb. 10-12 perc alatt készre sütök.

    Miután a sütemények kihűltek, az olvasztott csokoládéval egyik oldalukat bevonom. Ha a csoki megdermed, már tálalható is. Dobozban hetekig eláll.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá