Hozzávalók:
Elkészítése:
A vanília rudat hosszában kettévágjuk és egy éles kés hegyével kikaparjuk a magokat. A vajat, a porcukrot egy csipetnyi sót, a reszelt narancshéjat és a vaníliát jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, étkezési keményítőt, mandulát és a narancslevet és az egészet jól összedolgozzuk.
A kész tésztát folpackba tekerjük és egy éjszakára hűvösre tesszük. Én nem tartottam be ezt a hosszú várakozási időt, a tésztát csak néhány órára tettem a hűtőbe, de így is nagyon jól sikerült.
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán, (több részletben) kinyújtom nagyjából fél cm vastagra. Egy likőrös pohár (6 cm átmérőjű) segítségével kis holdakat szúrok ki, melyeket egy sütőpapíros tepsire helyezve kb. 10-12 perc alatt készre sütök.
Miután a sütemények kihűltek, az olvasztott csokoládéval egyik oldalukat bevonom. Ha a csoki megdermed, már tálalható is. Dobozban hetekig eláll.