Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Élet a hagyományos paníron túl – 12 kölönleges bunda, amit ki kell próbálnod!

Dátum: 2024-10-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A hagyományos panírt már mindenki jól ismeri, de miért ne próbálnánk ki valami újat? A változatos bundák nemcsak különlegesebbé és izgalmasabbá teszik a jól ismert ételeket, de új ízeket és textúrákat is hoznak az asztalra. Akár zöldségekkel, sajttal vagy éppen palacsintával kombinálva, ezek a bundák garantáltan feldobják a megszokott rántott húsokat. A különleges bundában sült ételek nemcsak látványosak, hanem ízletesek is, így bátran kísérletezhetsz velük a konyhában.




  • Ebben a válogatásban 12 olyan különleges bundát hoztunk el, amelyekkel biztosan elkápráztathatod a családot vagy a vendégeket. A gombás bundában sült csirkemell és a juhtúrós bundában sült sertéskaraj igazán karakteres és különleges fogások, míg a tejfölös-fűszeres bunda egyszerű, de nagyszerű alternatíva. A lilahagymás és sárgarépás bundák ízesebbé és színesebbé teszik a csirkehúst, míg a zelleres bundában sült karajszalonnával gazdagított változat a zöldségek kedvelőinek szól.

    A palacsintabundában sült csibefalatok és a sajtos-burgonyás bunda egyedi textúrákat hoznak az ételekbe, a dióbundás karaj pedig egy igazi ínyenc választás. A sajtos-kukoricalisztes bunda ropogós és ízletes, a magvas palacsintabundában sült csirkemell pedig még gazdagabb ízvilágot nyújt. Végül, az arany bundában sült karajszalonnával egyszerűen elvarázsol mindenkit. Próbáld ki ezeket a különleges bundákat, és lépj ki a hagyományos panír világából!

    1. Gombás bundában sült csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vargánya gomba
    • 1 csokor medvehagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 dl napraforgó olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sertéskaraj juhtúrós bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéskaraj
    • 15 dkg juhtúró
    • 15 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 dl tej
    • olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 marék friss oregánó

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéstarja vagy karaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • liszt (amennyit majd felvesz)
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • majoránna (ízlés szerint)
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • kb 5 dl olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Lilahagymás bundában sült csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb (kicsontozva)

    A panírhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj + a sütéshez
    • kb 4 ek liszt (sűrű palacsintatészta állagú legyen)
    • 3 ek tej
    • 1/2 fej apróra kockázott lilahagyma
    • apróra vágott petrezselyemzöld
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemellfilé pár
    • 0,5 kk só
    • 3-4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk mustár
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 0,5 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zeller bundás karajszeletek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 kisebb szelet karaj
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 3-4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott tk házi fokhagymakrém
    • 3 jó púpos ek liszt
    • 3 ek tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sárgarépás bundában sült csirkefalatok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 0,5 kk só
    • 3 ek liszt a forgatáshoz
    • kb. 4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagy szál sárgarépa (kb. 8 dkg)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 jó púpos ek tejföl
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
    • 3 púpos ek liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Sajtos burgonyás bundában sült hús recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • 3 közepes burgonya
    • 1,5 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 0,5 kk só
    • 7 dl olaj a sütéshez
    • 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
    • 40 ml tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Magvas palacsintabundában sült csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 1,2 dl tej
    • 2 ek lenmag
    • 2 ek szezámmag
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • Olaj bőven a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • személyenként 2 szelet rövidkaraj
    • bors
    • tojás
    • liszt (teljes kiőrlésű)
    • zsemlemorzsa
    • dió apróra törve

    Saláta hozzávalói:

    • kifli burgonya
    • 2-3 sonkahagyma
    • bébi répa
    • bors
    • 2-3 ek tárkonyecet
    • 3-4 ek balzsamecet
    • 1 ek méz
    • kevés mustár
    • 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Arany bundában sült karajszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 kisebb, vékony karajszelet
    • 1 csapott kk só
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • kb. 6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 3 púpos tk mustár
    • 4 jó púpos ek tejföl
    • 3 púpos ek liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá