A gesztenyés-csokis babka és a fahéjas-szilvalekváros csigatorta egy édes, kényeztető desszert, míg a mákos kalács és a töltött mákos kalács igazi klasszikus, amit nehéz megunni. A karcagi ferdinánd vaníliasodóval egy különleges, régi hagyományokat idéző fogás, a mézes-mákos csavart briós pedig egyszerre édes és fűszeres.
A lúdláb kalács és a kakaós-tekert kalács gazdag íz világgal varázsolja el a kóstolókat, míg a fahéjas legyező kalács látványos, mégis egyszerűen elkészíthető sütemény. A kakaós-csokis fél kiflik pedig tökéletes választások, ha egy gyors, mégis mennyei harapnivalóra vágyunk. Ezekkel a fantasztikus kelt tészta receptekkel biztosan sikerül feldobni az őszi-téli hangulatot, és melegen tartani a családi asztalt!
1. Gesztenyés-csokis babka recept
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 mk só
- 3 ek porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 2 dl langyos tej
Gesztenyés töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2-3 ek tejszín
- 2 ek rum
Csokoládés töltelék:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg lágy vaj
- 2 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
Szirup:
- 2 ek cukor
- fél narancs leve
- 50 ml víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Fahéjas szilvalekváros csigatorta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mákos kalács recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Karcagi ferdinánd vanília sodóval recept
Hozzávalók:
- 30 dkg búza finomliszt
- 1,5 dl tej
- 20 g friss élesztő
- 1 ek porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 ek olaj
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 90 g porcukor
- 50 g mazsola
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Vaníliasodó:
- 2,5 dl tej
- 60 g kristálycukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 20 g búza finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mézes-mákos csavart briós recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 3 csapott ek porcukor
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek olaj
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 12 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 1 citrom héja
- 1 dl víz
Tetejére:
- 1 enyhén felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Lúdláb kalács recept
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 kk só
- 3 ek porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml étolaj
- kb 2-2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 3 ek kakaópor
- 5 ek porcukor
- kb 10 dkg olvasztott vaj
- 3 ek rumaroma
- kb fél ü meggybefőtt
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Kakaós tekert kalács recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 2 mk só
- 2 ek vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kakaópor
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Töltött mákos kalács recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 4 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 savanykás alma (reszelve)
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 2 ek sárgabaracklekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Fahéjas legyező kalács recept
Hozzávalók:
- 250 g tk tönkölybúza liszt
- 100 g graham liszt
- 100 g búza finomliszt
- 1/2 tk só
- 20 g friss élesztő
- 150 ml víz
- 60 g olvasztott margarin
- 1,5 tk vanília aroma
- fél citrom lereszelt héja
- 50 g cukornak megfelelő édesítő (vagy cukor)
A töltelékhez:
- 50 g olvasztott margarin
- 5 ml folyékony édesítő (vagy 5 dkg cukor)
- 40 g őrölt fahéj
A mázhoz:
- 80 g krémsajt
- 40 g porrá őrölt xilit (vagy cukor)
- 2 ek tej
- 1 tk vanília aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kakaós-csokis félkiflik recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj/margarin
Töltelékhez:
- 5 púpos ek cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg süthető csokiforgács
- 3-4 ek olaj (vagy olvasztott vaj/margarin)
Lekenéshez:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS