Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 vendégváró őszi sütemény, amikkel nem foghatsz mellé!

Dátum: 2024-10-08 / Írta: Budai István / Látták: /

Az őszi vendégvárás egyik legjobb része a szezonális sütemények elkészítése, amelyek garantáltan lenyűgözik a vendégeket. Az alma, dió, gesztenye és sütőtök tökéletes alapanyagok a hűvösebb napokra, amikor meleg, fűszeres édességekre vágyunk. Ezek a sütemények nemcsak finomak, de látványosak is, így bármilyen alkalomra ideálisak.




  • Az almás-diós kevert sütemény egyszerűen elkészíthető, mégis telt ízeket hoz az asztalra. A sós karamellás sajttorta az édes és sós tökéletes egyensúlyát kínálja, ami garantált siker. A mogyorókrémes csavar és a duplán diós sütemény gazdag, ropogós textúráikkal kényeztetnek. A gesztenyekrémes képviselőfánk egy elegáns desszert, amitől minden vendég el lesz ragadtatva.

    A sütőtökös muffin az ősz esszenciája, a körtés-csokis kocka pedig gyümölcsös édességgel csábít. A karamellás almás sütemény és a puncskrémes szilvás kocka igazán különleges ízvilággal rendelkeznek, míg a Gibanica egy régi, hagyományos recept, ami mindig siker. Ezekkel a süteményekkel biztosan nem fogsz mellé, és garantáltan minden vendég elégedetten távozik!

    1. Almás-diós kevert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg darált dió
    • 20 dkg hámozott, reszelt alma
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg görög joghurt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sós karamellás sajttorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 25 dkg zabkeksz
    • 12,5 dkg vaj olvasztva

    Sajtkrémes réteg:

    • 50 dkg mascarpone
    • 25 dkg tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mogyorókrémes csavart recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2*270 g leveles tészta, egyenként 24*40 cm-es lappá nyújtva
    • 400 g mogyorókrém
    • 100 g mogyoró
    • kevés olaj vagy másmilyen zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Duplán diós sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 8 ek víz
    • 0,5 cs sütőpor
    • 5 dkg darált dió
    • csipet só

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg puha margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • ízlés szerint rum vagy aroma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Gesztenyekrémes képviselőfánk recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 2,5 dl víz
    • 1 csapott kk só
    • 1 csapott kk cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 ml rumaroma
    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
    • 2 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sütőtökös muffin recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 150 g finomliszt
    • 35 g cukor
    • 2 tk sütőpor
    • 1,5 tk őrölt fahéj
    • 1/4 tk őrölt gyömbér
    • 0,5 tk őrölt szerecsendió
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 150 g cukrozott, sűrített tej
    • 265 g sütőtök püré
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg olvasztott, visszahűtött vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Körtés-csokis kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 150 ml étolaj
    • 3-4 körte
    • citromlé
    • 5 dkg olvasztott csokoládé
    • 5 dkg darált mandula vagy dió
    • 22 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 2 ek kakaópor
    • 1 kk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 tk őrölt kardamom

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Karamellás-almás sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Karamellszirup:

    • 30 dkg cukor
    • 3 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín

    Tészta:

    • 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl karamellszirup
    • 1 dl tej
    • 25 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tasak sütőpor

    Almás krém:

    • 30 dkg reszelt alma
    • 3 dl 100 %-os almalé
    • kb 5 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • karamellszirup
    • 1 kk őrölt fahéj

    Tetejére :

    • 3,5 dl habtejszín
    • karamellszirup

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Puncskrémes, szilvás kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Karamellszirup:

    • 30 dkg cukor
    • 3 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín

    Tészta:

    • 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl karamellszirup
    • 1 dl tej
    • 25 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tasak sütőpor

    Almás krém:

    • 30 dkg reszelt alma
    • 3 dl 100 %-os almalé
    • kb 5 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • karamellszirup
    • 1 kk őrölt fahéj

    Tetejére :

    • 3,5 dl habtejszín
    • karamellszirup

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Gibanica recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Omlós tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • csipet só
    • csipet cukor
    • kevés hideg víz

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • 3-4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Túrós töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mákos töltelék:

    • 30 dkg őrölt mák
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 1,5 dl tej

    Diós töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 1,5 dl tej

    Továbbá:

    • 2 cs réteslap
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl (140 g)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá