Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 isteni pogácsa, amikből jobb ha dupla adagot sütsz!

Dátum: 2024-09-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A pogácsa az egyik legkedveltebb sós sütemény, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás. Akár egy családi összejövetelre, akár egy baráti bulira készülsz, biztosan mindenki imádni fogja ezeket a falatnyi finomságokat. A következő válogatásban 8 olyan isteni pogácsát hoztunk el, amelyekből érdemes rögtön dupla adagot sütni, mert garantáltan pillanatok alatt elfogynak!




  • 1. Régimódi tepertős pogácsa recept

    A régi módi tepertős pogácsa egy klasszikus magyar kedvenc, amelyet mindenki ismer és szeret. A tepertős töltelék és az omlós tészta tökéletes harmóniában vannak, így ez a pogácsa mindig siker.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg kenyérliszt
    • 25 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 8 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1 tk porcukor
    • 3 ek tejföl
    • 15 dkg tepertőkrém
    • só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Bögrés vajas pogácsa recept

    A bögrés vajas pogácsa egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom. A vaj lágyan omlós tésztát varázsol, amely minden harapásnál elolvad a szánkban. Ez a pogácsa ideális választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, hiszen a méricskéléshez csak egy bögre szükséges!

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 bögre liszt
    • 25 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csapott evőkanál só
    • 140-150 g tejföl
    • 5 dkg élesztő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Réteges túrós pogácsa recept

    A réteges tészta és a túró lágy krémessége egyszerre teszi különlegessé és laktatóvá ezt a pogácsát.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 dl olaj

    Krémhez:

    • 12,5 dkg margarin
    • 12,5 dkg túró
    • pici só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hűtőben kelt pogácsa recept

    A hűtőben kelt pogácsa egy igazi praktikus finomság, amelyet előre elkészíthetsz, és amikor szükséged van rá, csak megsütöd. A hűtés során a tészta kellemesen megpihen, így különösen lágy és omlós lesz sütés után. Ez a pogácsa tökéletes választás, ha időt szeretnél spórolni, de nem akarsz lemondani az ízletes falatokról.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 3 dkg élesztő
    • 1 evőkanál só
    • 1 tk cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sajtos-joghurtos pogácsa recept

    A sajtos-joghurtos pogácsa könnyed és légies, a joghurt krémességének köszönhetően. A sajt ropogós réteget képez a pogácsák tetején, míg a belsejük puha és omlós marad.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 púpos ek görögjoghurt
    • 1 dl víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 15-20 dkg reszelt sajt
    • 1 ek só (ízlés szerint mehet több is)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Vajas-sajtos pogácsa recept

    A vajas-sajtos pogácsa egy igazi klasszikus, amelyben a vaj és a sajt tökéletes párosítást alkot. A ropogós sajt és a lágy tészta harmóniája ellenállhatatlanná teszi ezt a pogácsát, amely garantáltan minden alkalomra siker lesz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg búza finomliszt
    • csipet cukor
    • kb 2 tk só (ízlés szerint)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 23 dkg vaj
    • 23 dkg tejföl
    • 30 g friss élesztő
    • 12 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Hajtogatott tepertős pogácsa recept

    A hajtogatott tepertős pogácsa különleges technikával készül, amelynek köszönhetően a tészta réteges és ropogós lesz. A tepertő gazdag íze és a hajtogatott tészta textúrája egy olyan pogácsát eredményez, amelyet nem lehet abbahagyni!

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk só
    • 3-4 ek száraz fehérbor
    • 12 dkg vaj vagy margarin
    • 60 dkg finomliszt
    • 1 tk cukor
    • 3,5 dkg élesztő

    Hajtogatáshoz:

    • 40 dkg darált tepertő
    • őrölt bors

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Fornetti pogácsa recept

    Azoknak ajánlott, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, mégis ízletes pogácsákat. A fornetti stílusú pogácsa ropogós, belül pedig puha és omlós, így ideális választás bármilyen alkalomra.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 púpozott ek só
    • 175 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 5 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 5 dkg lágy, puha margarin vagy vaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Ezek a pogácsák mind olyan ízletesek, hogy jobb, ha rögtön dupla adagot készítesz belőlük, mert garantáltan mindenki imádni fogja őket! Próbáld ki őket, és varázsolj ízletes sós finomságokat az asztalra!

    Szólj hozzá