Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 nagyon finom sós süti, ami vendégvárónak is tökéletes!

Dátum: 2024-09-17 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha vendégeket vársz, és valami sós finomsággal szeretnéd meglepni őket, ezek a sós sütemények garantáltan sikert aratnak. A következő válogatásban 12 olyan sós receptet mutatunk be, amelyek gyorsan elkészíthetők, és biztosan mindenki kedvence lesz. A sajtos falatkától a sonkás csónakig mindenki megtalálja a számára tökéletes vendégváró falatot!




  • 1. Sajtos falatkák recept

    A sajtos falatkák klasszikus vendégváró finomság, amely egyszerűen elkészíthető és tökéletesen illik bármilyen alkalomhoz. A ropogós, sajtos tészta remekül passzol egy pohár bor mellé, és garantáltan nem marad egyetlen darab sem a tálon.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2*270 g leveles tészta előre nyújtva
    • 2-3 ek majonéz (helyette lehet ízesített tömlős sajt vagy pizzakrém is)
    • sonka vagy szalámi szeletek
    • szeletelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kapros, túrós papucs recept

    A kapros-túrós papucs különleges ízvilággal rendelkezik, amely a túró lágy krémességét és a kapor frissességét ötvözi. Ez az omlós tésztából készült papucs tökéletes választás egy könnyed vendégvárónak, hiszen nemcsak finom, de látványos is.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • egy csomag előre nyújtott leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    A töltelékhez:

    • 15 dkg totu
    • 5 dkg totu (krémesre keverve)
    • 1 púpozott teáskanál szárított kapor vagy néhány szál friss kapor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál búzadara
    • fél teáskanál só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Káposztás hasé recept

    A káposztás hasé egy igazi klasszikus, amelyet gyakran készítenek az ünnepi asztalra is. A káposzta természetes édessége és a tészta ropogóssága remek párosítást alkot. A káposzta emésztést segítő hatása miatt különösen jó választás egy nagyobb étkezés kiegészítőjeként.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • fél fej káposzta
    • 1 csomag leveles tészta
    • 1 ek cukor
    • 1-2 kk só
    • 1-2 ek olaj/vaj
    • fél kk bors
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sajtos képviselőfánk recept

    A sajtos képviselőfánk különleges sós változata a hagyományos édes képviselőfánknak. A sós, sajtos krémmel töltött fánkok igazán látványosak és ízletesek, így garantáltan lenyűgözik a vendégeidet.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 125 ml víz
    • 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
    • 1/2 tk só és cukor
    • 75 g finomliszt
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 500 ml tej
    • 50 g finomliszt
    • 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
    • 150 g vaj
    • só és szerecsendió ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sajtos kagylócskák recept

    A sajtos kagylócskák formájukban és ízükben is egyediek. Az apró kagyló formájú tészták belsejében gazdag sajtos töltelék található, amely minden falatot ínycsiklandóvá tesz. A ropogós tészta és a krémes sajt kombinációja ellenállhatatlan.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 45 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • só ízlés szerint

    A lekenéshez:

    A töltelékhez:

    • 5 dkg vaj
    • 1,75 dl tej
    • 5 dkg tubusos sajtkrém
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 5 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só és bors

    A forgatáshoz:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sonka virág recept

    A sonka virág egy látványos és ízletes sós sütemény, amely a sonka és a tészta kombinációjával készül. Ez a virág formájú sütemény nemcsak finom, hanem tökéletes dísze lehet az asztalnak is.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1-1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1 csipet só
    • 2 dkg élesztő
    • kb: 10-12 szelet sonka, párizsi

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sonkás-füstölt sajtos csónak recept

    A sonkás-füstölt sajtos csónak laktató és gazdag ízvilágával biztosan elnyeri a vendégek tetszését. A csónak formájú tésztában lévő sonka és füstölt sajt kombinációja tökéletes vendégváró, amely egyszerre ízletes és laktató.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 dl víz
    • 1 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 tk só
    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg kenyérliszt
    • 3 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 300 g kockázott sonka
    • 2-3 szál újhagyma
    • 300 g füstölt sajt ízű tömlős sajt
    • fél doboz lecsepegtetett kukoricakonzerv
    • 10-15 dkg reszelt sajt a tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Sajtos háromszögek recept

    A sajtos háromszögek a legegyszerűbb és legkedveltebb vendégváró sütemények közé tartoznak. A könnyed, omlós tészta és a ráolvadt sajt remekül kiegészítik egymást, így tökéletes választás akár egy hétköznapi alkalomra is.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg finomliszt
    • 4 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 3 dl olaj

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek só
    • reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • reszelt sajt, köménymag, lenmag, szezámmag, ki mit szeretne

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Sajtos érme recept

    A sajtos érme apró, de annál finomabb sós falatka, amely ideális választás, ha valami gyorsan elkészíthető vendégváróra van szükség. Az érmék formája könnyen kezelhető, így tökéletesek bulikra vagy állófogadásokra.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin vagy vaj
    • 1 dl tej
    • 0,5 csomag sütőpor
    • só ízés szerint

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só (kevés!)
    • 0,5 kk pirospaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Sajtos muffin recept

    A sajtos muffin egy különleges sós változata az édes muffinnak, amely kiválóan alkalmas vendégvárónak is. A sajt és a könnyű tészta remek kombinációja mindenkit lenyűgöz, és garantáltan nem marad belőle egyetlen darab sem.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 teáskanál porcukor
    • 1 teáskanál só
    • 1 dl étolaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Virslis fonat recept

    A virslis fonat egyszerű, mégis látványos vendégváró falatka, amely gyorsan elkészíthető és laktató. A virsli és a ropogós tészta együttese tökéletes választás, ha valami könnyed, de mégis tartalmas ételt szeretnél kínálni.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 6 db roppanós virsli
    • 15 dkg trappista sajt
    • 2 db csemege uborka
    • 1 ek mustár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Pizzás csavart recept

    Végül, a pizzás csavart egy izgalmas, olaszos ízvilágú sós sütemény, amely tökéletes vendégváró falatka lehet. A paradicsomos, sajtos töltelék és a ropogós tészta együttese mindenkit elvarázsol.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 cs. fagyasztott leveles tészta
    • 1 db tubusos ketchup (160 g-os)
    • 1 db tubusos pizzakrém (160 g-os)
    • oregano (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • szezámmag
    • kb. 20-25 dkg reszelt sajt (trapista)

    Kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Ezek a sós sütemények garantáltan megédesítik a vendégvárást, és biztosan mindenki imádni fogja őket!

    Szólj hozzá