1. Tejfölös -pudingos sütemény recept
A tejfölös-pudingos sütemény egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes édesség, amely a tejföl és a puding krémes állagát ötvözi egy omlós tésztával. A lágy puding és a savanykás tejföl tökéletesen kiegészítik egymást, így ez a sütemény kiváló választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra tenni. A puding könnyedsége és a tejföl frissessége minden falatot frissé és könnyeddé tesz.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 25 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Kinder bueno recept
A Kinder Bueno sütemény a népszerű csokoládé édesség házi változata, amely réteges tésztával és krémes csokoládés töltelékkel készül. A mogyorós és csokoládés réteg gazdag és krémes, ami ellenállhatatlan desszertté teszi ezt az édességet.
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál darált dió
- mogyorókrém
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg tejcsoki
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek vaníliaaroma
- kb 150 g vajas keksz
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- csokireszelék vagy kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Omlós szalalkális krémes recept
Az omlós szalalkális krémes egy hagyományos magyar sütemény, amely puha, omlós tésztával és vaníliás krémmel készül. A szalalkáli segít a tésztának könnyedebb, levegősebb állagot adni, míg a vaníliás krém lágy ízvilága tökéletesen kiegészíti a süteményt. Ez az édesség bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy egyszerű családi ebédről vagy ünnepi alkalomról.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 10 g szalalkáli
- 2 ek porcukor
- annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Francia mákos krémes recept
A francia mákos krémes egy igazi különlegesség, amely a mák jellegzetes ízét ötvözi egy lágy krémmel. A lágy krém és az omlós tészta találkozása minden harapásban meglepetést okoz.
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 7 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
- fél dl olaj
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg mák (lehet őröletlen is)
A krémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Hamis túrós szelet recept
A hamis túrós szelet egy egyszerű, de nagyszerű édesség, amely túró ízét idézi fel, anélkül hogy valódi túró kerülne bele. A könnyed, puha állaga és édes íze mindenkit elbűvöl, és bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető. Ez az édesség tökéletes választás, ha valami egyszerűre és gyorsra vágysz.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve, reszelt héja
- 1 csipet só
- fahéj
Krémhez:
- 5 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás puding
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
- 2 kis tejföl
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Skót krémes recept
A skót krémes egy igazi különlegesség, amely az omlós tésztát egy gazdag, krémes réteggel kombinálja. A vaníliás krém és a vajas tészta ízei tökéletesen harmonizálnak egymással, így ez a sütemény minden édesszájú kedvence lesz.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 cs szalalkáli
- kb 2 dl tej
- 10-15 dkg cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1,25 l tej
- 4 púpos ek liszt
- 1 ek vaníliás cukor
- 6 púpos ek cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Máz:
- 2 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 3-4 ek tej
- 5 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Fantasztikus sütemény recept
A fantasztikus sütemény neve nem véletlenül utal arra, hogy mennyire különleges és ízletes. A gazdag, réteges tészta és a krémes töltelék együttesen egy olyan édességet eredményez, amely mindenki elvárásait felülmúlja. Ez a sütemény nemcsak látványos, de ízletes is, így garantáltan siker lesz az asztalon.
Hozzávalók:
A barna piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
Fehér tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 220 g cukor
- 100 g vagdalt, pirított dió
- 1 meggybefőtt lecsepegtetve
- 160 g finomliszt
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 g cukor
- 300 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 cs vaníliás cukor
- 250 g vaj
Csokimázhoz:
- 160 g csoki
- 20 g vaj
- 50 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mimóza szelet recept
A mimóza szelet egy könnyed, krémes sütemény, amely habos tésztával és lágy krémmel készül. Az édes krémréteg és a könnyed tészta kombinációja minden falatot élménnyé varázsol. Ez a sütemény kiváló választás bármilyen ünnepi alkalomra, hiszen látványos és ízletes egyben.
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- szükség szerint tejföl
- csipet só
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
- baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
- nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Túrós pite recept
A túrós pite egy klasszikus túrós sütemény, amely lágy, krémes túrótöltelékkel és ropogós tésztával készül. Mmindig nagy sikert arat, akár hétköznapi vacsorára, akár ünnepi alkalomra készül.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
- 3+1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1-2 ek tejföl
- 2 dl tej
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 csapott ek búzadara
- 1 csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Elefántkönnycsepp recept
Az elefántkönnycsepp egy látványos és különleges sütemény, amely banánnal és krémmel töltött, és a formája miatt igazán egyedi. A puha tészta és a krémes töltelék tökéletes harmóniát alkot, a banán pedig egy különleges csavart ad a süteménynek.
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db banán
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Hartyáni krémes recept
A hartyáni krémes egy hagyományos magyar sütemény, amely réteges tésztával és vaníliás krémmel készül. Ez a könnyed, krémes édesség a magyar konyha egyik klasszikusa, amelyet bármikor szívesen fogyasztunk.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál tej
Krémhez:
- 750 ml tej
- 3 csomag főzős vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (18 db)
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Tetejére:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Karamellás szelet recept
Végül, a karamellás szelet egy gazdag, karamellás ízvilágú sütemény, amely réteges tésztával és selymes karamellkrémmel készül. A karamell gazdag, mély íze és a krémes textúra együtt egy igazán ellenállhatatlan édességet eredményez.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 1 dl tej
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor