Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legfinomabb házi sütemény receptek – Az egyszerűtől a különlegesig!

Dátum: 2024-09-17 / Írta: Budai István / Látták: /

A házi sütemények mindig különleges helyet foglalnak el a konyhában, hiszen semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor otthon készült édességet fogyasztunk. Legyen szó egy gyors, hétköznapi finomságról vagy egy ünnepi alkalomra készült különlegességről, ezek a sütemények garantáltan minden édesszájút lenyűgöznek. A következő válogatásban 12 isteni házi süteményt mutatunk be, amelyek között az egyszerűtől a bonyolultabb, különleges édességekig mindenki megtalálja a kedvencét.




  • 1. Tejfölös -pudingos sütemény recept

    A tejfölös-pudingos sütemény egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes édesség, amely a tejföl és a puding krémes állagát ötvözi egy omlós tésztával. A lágy puding és a savanykás tejföl tökéletesen kiegészítik egymást, így ez a sütemény kiváló választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra tenni. A puding könnyedsége és a tejföl frissessége minden falatot frissé és könnyeddé tesz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek kakaó
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 0,5 liter tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 0,5 liter tejföl (20 %-os)
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kinder bueno recept

    A Kinder Bueno sütemény a népszerű csokoládé édesség házi változata, amely réteges tésztával és krémes csokoládés töltelékkel készül. A mogyorós és csokoládés réteg gazdag és krémes, ami ellenállhatatlan desszertté teszi ezt az édességet. Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál darált dió
    • mogyorókrém

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg tejcsoki
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek vaníliaaroma
    • kb 150 g vajas keksz

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • csokireszelék vagy kakaópor
       

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Omlós szalalkális krémes recept

    Az omlós szalalkális krémes egy hagyományos magyar sütemény, amely puha, omlós tésztával és vaníliás krémmel készül. A szalalkáli segít a tésztának könnyedebb, levegősebb állagot adni, míg a vaníliás krém lágy ízvilága tökéletesen kiegészíti a süteményt. Ez az édesség bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy egyszerű családi ebédről vagy ünnepi alkalomról.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 10 g szalalkáli
    • 2 ek porcukor
    • annyi tej, hogy a tészta összeálljon

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Francia mákos krémes recept

    A francia mákos krémes egy igazi különlegesség, amely a mák jellegzetes ízét ötvözi egy lágy krémmel. A lágy krém és az omlós tészta találkozása minden harapásban meglepetést okoz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A mézes lapokhoz:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 7 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A mákos piskótához:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • fél dl olaj
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg mák (lehet őröletlen is)

    A krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Hamis túrós szelet recept

    A hamis túrós szelet egy egyszerű, de nagyszerű édesség, amely túró ízét idézi fel, anélkül hogy valódi túró kerülne bele. A könnyed, puha állaga és édes íze mindenkit elbűvöl, és bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető. Ez az édesség tökéletes választás, ha valami egyszerűre és gyorsra vágysz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 1 citrom leve, reszelt héja
    • 1 csipet só
    • fahéj

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 7 ek cukor
    • 2 cs vaníliás puding
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
    • 2 kis tejföl
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • mazsola

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Skót krémes recept

    A skót krémes egy igazi különlegesség, amely az omlós tésztát egy gazdag, krémes réteggel kombinálja. A vaníliás krém és a vajas tészta ízei tökéletesen harmonizálnak egymással, így ez a sütemény minden édesszájú kedvence lesz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 1 cs szalalkáli
    • kb 2 dl tej
    • 10-15 dkg cukor ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 1,25 l tej
    • 4 púpos ek liszt
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 6 púpos ek cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Máz:

    • 2 ek kakaópor
    • 4 ek cukor
    • 3-4 ek tej
    • 5 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Fantasztikus sütemény recept

    A fantasztikus sütemény neve nem véletlenül utal arra, hogy mennyire különleges és ízletes. A gazdag, réteges tészta és a krémes töltelék együttesen egy olyan édességet eredményez, amely mindenki elvárásait felülmúlja. Ez a sütemény nemcsak látványos, de ízletes is, így garantáltan siker lesz az asztalon.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A barna piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál víz
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Fehér tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 220 g cukor
    • 100 g vagdalt, pirított dió
    • 1 meggybefőtt lecsepegtetve
    • 160 g finomliszt

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 200 g cukor
    • 300 ml tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 250 g vaj

    Csokimázhoz:

    • 160 g csoki
    • 20 g vaj
    • 50 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mimóza szelet recept

    A mimóza szelet egy könnyed, krémes sütemény, amely habos tésztával és lágy krémmel készül. Az édes krémréteg és a könnyed tészta kombinációja minden falatot élménnyé varázsol. Ez a sütemény kiváló választás bármilyen ünnepi alkalomra, hiszen látványos és ízletes egyben.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • szükség szerint tejföl
    • csipet só

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    • baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Túrós pite recept

    A túrós pite egy klasszikus túrós sütemény, amely lágy, krémes túrótöltelékkel és ropogós tésztával készül. Mmindig nagy sikert arat, akár hétköznapi vacsorára, akár ünnepi alkalomra készül.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg sima liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
    • 3+1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1-2 ek tejföl
    • 2 dl tej
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2 csapott ek búzadara
    • 1 csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Elefántkönnycsepp recept

    Az elefántkönnycsepp egy látványos és különleges sütemény, amely banánnal és krémmel töltött, és a formája miatt igazán egyedi. A puha tészta és a krémes töltelék tökéletes harmóniát alkot, a banán pedig egy különleges csavart ad a süteménynek.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 db banán

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Hartyáni krémes recept

    A hartyáni krémes egy hagyományos magyar sütemény, amely réteges tésztával és vaníliás krémmel készül. Ez a könnyed, krémes édesség a magyar konyha egyik klasszikusa, amelyet bármikor szívesen fogyasztunk.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál tej

    Krémhez:

    • 750 ml tej
    • 3 csomag főzős vaníliás puding
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta (18 db)
    • 1 dl kávé
    • 1 evőkanál rum

    Tetejére:

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Karamellás szelet recept

    Végül, a karamellás szelet egy gazdag, karamellás ízvilágú sütemény, amely réteges tésztával és selymes karamellkrémmel készül. A karamell gazdag, mély íze és a krémes textúra együtt egy igazán ellenállhatatlan édességet eredményez.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1 kk szódabikarbóna
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem sokféle ízvilágot és textúrát kínálnak, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Próbáld ki őket, és varázsolj édes élményt az asztalra!

    Szólj hozzá