Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno recept

Kinder bueno
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 6 tojás
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál darált dió
    • mogyorókrém

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg tejcsoki
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek vaníliaaroma
    • kb 150 g vajas keksz

    Tetejére:

    Elkészítés:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

    Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

    A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

    Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

    Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

    A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.

    A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokireszelékkel díszítjük. Legjobb, ha este készítjük és másnap szeleteljük.

    A kinder bueno kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 307 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek