Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 tavaszindító medvehagymás finomság

Dátum: 2024-03-04 / Írta: Budai István / Látták: /

A tavasz egyik legelső és legmarkánsabb fűszere a medvehagyma. Az édes desszerteken kívül szinte mindenféle ételbe bele lehet csempészni. Nézzünk is most párat belőlük!




  • 1. Medvehagyma pesto

    Hozzávalók:

    1. 100 g medvehagyma
    2. 35 g fenyőmag (pirított)
    3. 70 g reszelt parmezán
    4. 1 teáskanál só
    5. feketebors (őrölt)
    6. 100 ml extra szűz olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemell filé
    2. 2 dl tejföl
    3. 2 tojás
    4. 4 gerezd fokhagyma
    5. 1 kk fűszerpaprika
    6. só ízlés szerint
    7. bors ízlés szerint
    8. 1 csokor medvehagyma
    9. 5 evőkanál finomliszt
    10. 5 dl napraforgó olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Medvehagymás csirkemellrolád

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csirkemell filé
    2. 3 tojás
    3. 1 csokor medvehagyma
    4. 4 ek tejföl
    5. 15 dkg sajt
    6. só ízlés szerint
    7. bors ízlés szerint
    8. 3 csapott ek finomliszt
    9. 10 szelet bacon
    10. 2 ek napraforgó olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Húsrolád sajttal, sonkával és medvehagymával

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg darált sertéshús
    2. 2 tojás
    3. 2 tk só
    4. 1 tk bors
    5. 15-20 dkg zsemlemorzsa
    6. 6-8 szelet sonka
    7. 8-10 szelet sajt
    8. 1 vagy 2 csokor medvehagyma ízlés szerint
    9. 12 szelet bacon

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Medvehagyma mártás

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb csokor medvehagyma
    2. 3 dl tej
    3. 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
    4. 1 púpozott tk liszt
    5. őrölt fehér bors
    6. 1 tk ételízesítő
    7. 5 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Sárgarépás medvehagyma-krémleves

    Hozzávalók:

    1. 2 sárgarépa
    2. 1 csokor medvehagyma
    3. 1 nagy krumpli
    4. 1 vöröshagyma
    5. őrölt fehér bors
    6. szerecsendió
    7. 1,5 l zöldségalaplé
    8. 1,5 dl tejszín
    9. 2 ek mogyoróolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Sajtos, medvehagymás gombával töltött karajszeletek

    Hozzávalók:

    1. 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    2. 20 dkg gomba
    3. 20 dkg reszelt trappista sajt
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 5 dkg vaj
    6. őrölt fehér bors
    7. petrezselyem zöld
    8. 2-3 levél medvehagyma /a fagyasztóból/

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Medvehagymás keksz

    Hozzávalók:

    1. 15 dkg finomliszt
    2. 5 dkg kukoricaliszt
    3. 10 dkg vaj
    4. 8-10 db medvehagyma
    5. 1 ek tejföl
    6. 1 mk só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Medvehagymás háromszögek

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 1,5 tk só
    3. 1 tojás
    4. 0,5 dl olaj
    5. kb 3 dl tej
    6. 3 dkg friss élesztő

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Medvehagymás stangli

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg liszt
    2. 25 dkg margarin
    3. 1 púpos ek sertészsír
    4. 200 g tejföl
    5. 2 egész +1 felvert tojás
    6. 75 g friss élesztő
    7. 4 dl tej
    8. 1 ek só
    9. 40 dkg trappista sajt
    10. 1 jó nagy csokor medvehagyma

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá