Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás háromszögek recept

Medvehagymás háromszögek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1,5 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl olaj
    • kb. 3 dl tej
    • 3 dkg friss élesztő

    Töltelék:

    • 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin
    • 1 kisebb csokor medvehagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.

    Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a krémsajttal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és három egyforma darabba vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, majd feltekerjük.

    A feltekert tésztarudakat apró, falatnyi kis háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Felverünk egy egész tojást, a megkelt falatkákat lekenjük vele, tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot, vagy szezámmagot, és a forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá