Medvehagymás háromszögek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • kb. 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő

Töltelék:

  • 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • bors

Elkészítése:

A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.

Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a krémsajttal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és három egyforma darabba vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, majd feltekerjük.

A feltekert tésztarudakat apró, falatnyi kis háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Felverünk egy egész tojást, a megkelt falatkákat lekenjük vele, tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot, vagy szezámmagot, és a forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.