Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás stangli recept

Medvehagymás stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 púpos ek sertészsír
    • 200 g tejföl
    • 2 egész +1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 g friss élesztő
    • 4 dl tej
    • 1 ek só
    • 40 dkg trappista sajt
    • 1 jó nagy csokor medvehagyma

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsolunk 20 dkg margarint (5 dkg-ot félreteszünk), a sót és a sertészsírt, majd a tejföllel, 2 tojással, a belemorzsolt élesztővel, és az apránként adagolt langyos tejjel alaposan összegyúrjuk.

    A tésztagombócot pihentetjük 40 percig, azután vékonyra (kb. 1 cm) kinyújtjuk, egyik felére rákenünk az 5 dkg felolvasztott margarinból, jól beszórjuk az apróra vágott medvehagymával, és egy kevés reszelt trappista sajttal, majd a lapot félbehajtjuk!Kicsit rásodrunk a tésztára, hogy egyenletes legyen a felülete és ugyanezt a műveletet addig ismételjük, amíg a maradék margarin és a medvehagyma el nem fogy!

    Pihentetjük a tésztát kb. 20-25 percet, végül kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, kicsit megsózzuk és pizzavágóval stangli méretűre vágjuk!

    Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá