Húsrolád sajttal, sonkával és medvehagymával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 2 db nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
- 6-8 szelet sonka
- 8-10 szelet sajt
- 1 vagy 2 csokor medvehagyma ízlés szerint
- 12 szelet bacon kb. 20 dkg
Elkészítése:
A darálthúshoz hozzáadjuk a tojásokat és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapírra vagy alufóliára öntjük és kb. 30X35 cm-es téglalappá nyomkodjuk. 2 sorban rárakjuk a szeletelt sonkát, majd erre a rétegre a sajtot, végül a megmosott, lecsepegtetett medvehagymát is. Óvatosan elkezdjük feltekerni.
A sütőpapírra, fedésben kirakunk 12 szelet bacont, ráhelyezzük a roládot és a szalonnával betekerjük. Tepsibe helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 230 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Hidegen és melegen is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.