10. A legegyszerűbb sajtos rúd
Hozzávalók:
- 300 g liszt + 1 tk
- 1 csapott kk só
- 250g vaj/margarin
- 175 g tejföl
- 1 kisebb tojás a tetejére
- 150 g trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Tangó szelet
Hozzávalók:
- 76 dkg liszt
- 4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
- 40 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Almás-diós fahéjas gyors torta
Hozzávalók:
- 11 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- csipetnyi só
- 2,5 dl joghurt/tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Csípős pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 hegyes, erős zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- majoránna
- delikát
- bors
- cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
- 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 evőkanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Fakanalas süti
Hozzávalók:
- 35 dkg sima liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvasztott margarin
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Csirkefalatok krémsajtos bundában
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 közepes tojás
- 125 g krémsajt
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csipet só
- 300 g liszt
- 2,8 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- só
- 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
- 2 nagy tojás
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 4 púpos ek tejföl
- 3 jó púpos ek liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Szultán tekercs
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 7 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- csipet só
- 5 dk vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Sajtkrémes bundában sült csirkemell
Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
- 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
- 1 nagyobb tojás
- 0,5 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
1. Coleslaw saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 dl görög joghurt (sűrű)
- 2 ek porcukor
- 2 ek mézes mustár
- 0,5 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 2 dl jó minőségű majonéz
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk citromlé