Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós fahéjas gyors torta recept

Almás-diós fahéjas gyors torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 11 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliás cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1,5 tk sütőpor
    • csipetnyi só
    • 2,5 dl joghurt/tejföl

    Töltelék:

    • 4 alma
    • 2 tk fahéj
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg (barna) cukor

    Elkészítése:

    Töltelék előkészítése:

    Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

    Tészta készítése:

    A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

    Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

    180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá