Almás-diós fahéjas gyors torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 11 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:

  • 4 alma
  • 2 tk fahéj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg (barna) cukor

Elkészítése:

Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.