Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma recept

Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemáj
    • 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 hegyes, erős zöldpaprika
    • 1 kg burgonya
    • majoránna
    • delikát
    • bors
    • cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
    • 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
    • 2 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymákat vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.

    A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem az egyik hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.

    A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a másik hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.

    Tipp:

    Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá