Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept

Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes csirkemell filé
    • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
    • 4 púpos ek tejföl
    • 3 jó púpos ek liszt

    Elkészítése:

    A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.

    Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.

    Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Tipp:

    Ismét bundás csirke készült, mégpedig tejfölös kabátot kapott, amibe fokhagyma is került. Puha, szaftos hús, vékony bevonat, ízletes fogás.
    Mivel a kicsi nagyon szereti, ezért színes zöldségeket kínáltam hozzá, hátha valamilyen csoda folytán a nagyobbik is kedvet kap hozzá. Hát, nem jött be. De a csirke elfogyott.

    Nézd meg videón is:

    A csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 190 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá