Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

Hozzávalók:

  • 2 közepes csirkemell filé
  • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagy tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
  • 4 púpos ek tejföl
  • 3 jó púpos ek liszt

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.

Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.

Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

Tipp:

Ismét bundás csirke készült, mégpedig tejfölös kabátot kapott, amibe fokhagyma is került. Puha, szaftos hús, vékony bevonat, ízletes fogás.
Mivel a kicsi nagyon szereti, ezért színes zöldségeket kínáltam hozzá, hátha valamilyen csoda folytán a nagyobbik is kedvet kap hozzá. Hát, nem jött be. De a csirke elfogyott.