1. Húsgombócok bakonyi módra
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
- kevés piros arany
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Chili con carne
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg marha felsál vagy lapocka
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kk fahéj
- 1 kk kakukkfű
- 4-5 levél friss bazsalikom levél
- só, bors
- chili paprika
- 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Borsos tokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
- 1 közepes paradicsom héj nélkül
- 1 tk liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Erdélyi sertéstokány
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 ek. sűrített paradicsom
- só
- őrölt bors
- 3 szál zeller levél aprítva
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Szaftos csülökpörkölt
Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6.Hagymás-gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- majoranna
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Csípős svayú tokány belsőségekből
Hozzávalók:
- 1 sertéstüdő
- 1 sertésszív
- 1 sertésnyelv
- 1/2 sertésfej füllel
- 2 nagy vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 nagyobb sárgarépa
- 5 dl sűrű paradicsomlé
- 1 citrom vagy kevés citromlé
- friss bazsalikom
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Mexikói sertéstokány
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 tk oregáno
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
- 2 dl fehérbor
- 1 tk chilipaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Pörkölt csirkemáj friss majorannával
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- só
- bors
- 1 ek vágott majoranna
- 2 ek kacsazsír
- 1 tk liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Bográcsos körömpökrölt lapockával és füstölt hússal
Hozzávalók:
- 2,5 kg köröm (4 db)
- 70 dkg sertés lapocka
- 30 dkg füstölt sertéshús (lehet fej, oldalas, nyúlja, vagy bármilyen füstölt hús, esetleg kolbász)
- 1 kg hagyma
- 1 kk köménymag
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 csili paprika
- 1 üveg natúr lecsó (esetleg friss paprika, paradicsom)
- só
- néhány szál friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek zsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
11. Pincepörkölt bográcsban
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
- 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
- 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
- 60 dkg sertéslapocka
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg zsír
- 2 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 2 paradicsom
- 1 hegyes (erős) paprika
- 2 ek pirospaprika
- 2 dl száraz vörös bor
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Szürkemarha pörkölt bográcsban (almával)
Hozzávalók:
- 5 kg marhahús
- 1,5 kg hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1 csípős paprika
- 2 alma
- 2 dl sós, darált, enyhén csípős paprika
- 4 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek köménymag
- 1 kk só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 dl száraz fehérbor