Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 tunkolnivaló finomság, amit mindeki imád

Dátum: 2016-10-12 / Írta: Budai István / Látták: 69171 /

13 szaftos finomság, amihez már csak egy nagy szelet puha kenyér kell!




  • 1. Húsgombócok bakonyi módra

    bakonyi

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált hús
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. bors
    4. 3-4 ek zsemlemorzsa
    5. 1 tojás
    6. kevés piros arany

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Chili con carne

    concarne

    Hozzávalók:

    1. 2 közepes fej vöröshagyma
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. 50 dkg marha felsál vagy lapocka
    4. 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
    5. 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
    6. 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
    7. 1 teáskanál őrölt római kömény
    8. 1 teáskanál oregánó
    9. 1 kk fahéj
    10. 1 kk kakukkfű
    11. 4-5 levél friss bazsalikom levél
    12. só, bors
    13. chili paprika
    14. 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
    15. 1 doboz kukorica konzerv
    16. 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Borsos tokány

    tokany

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
    2. 5 dkg füstölt szalonna
    3. 2 ek tyúkzsír
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 1 kk só
    6. 1 tk őrölt pirospaprika
    7. 1 kk őrölt bors
    8. 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
    9. 1 közepes paradicsom héj nélkül
    10. 1 tk liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Erdélyi sertéstokány

    tokany

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg sertés lapocka
    2. 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2-3 gerezd fokhagyma
    5. 2 dl fehérbor
    6. 1 ek. sűrített paradicsom
    7. őrölt bors
    8. 3 szál zeller levél aprítva

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Szaftos csülökpörkölt

    csulok

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
    2. 2 nagy fej vöröshagyma
    3. 2 ek zsír
    4. 1 tk só
    5. 0,5 kk őrölt bors
    6. 1 tk őrölt pirospaprika
    7. 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
    8. 2 nagy gerezd fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6.Hagymás-gombás csirkemáj

    csirkemaj

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemáj
    2. 50 dkg gomba
    3. 2 db vöröshagyma
    4. őrölt bors
    5. 1 tk ételízesítő
    6. majoranna
    7. 2 db babérlevél
    8. 1-2 ek liszt
    9. 1 dl fehérbor
    10. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Csípős svayú tokány belsőségekből

    csipos

    Hozzávalók:

    1. 1 sertéstüdő
    2. 1 sertésszív
    3. 1 sertésnyelv
    4. 1/2 sertésfej füllel
    5. 2 nagy vöröshagyma
    6. 5 gerezd fokhagyma
    7. 3 nagyobb sárgarépa
    8. 5 dl sűrű paradicsomlé
    9. 1 citrom vagy kevés citromlé
    10. friss bazsalikom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Mexikói sertéstokány

    mexikoi

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertés lapocka
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 3 ek étolaj
    5. 2 tk oregáno
    6. 4 ek sűrített paradicsom
    7. 1 kápia paprika
    8. 1 konzerv vörösbab
    9. 1 konzerv csemegekukorica
    10. 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
    11. 2 dl fehérbor
    12. 1 tk chilipaprika
    13. ízlés szerint só
    14. ízlés szerint őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Pörkölt csirkemáj friss majorannával

    csirkemaj

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemáj
    2. 1 vöröshagyma
    3. 1 ek fűszerpaprika
    4. 1 paradicsom
    5. 1 tv paprika
    6. bors
    7. 1 ek vágott majoranna
    8. 2 ek kacsazsír
    9. 1 tk liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Bográcsos körömpökrölt lapockával és füstölt hússal

    korom

    Hozzávalók:

    1. 2,5 kg köröm (4 db)
    2. 70 dkg sertés lapocka
    3. 30 dkg füstölt sertéshús (lehet fej, oldalas, nyúlja, vagy bármilyen füstölt hús, esetleg kolbász)
    4. 1 kg hagyma
    5. 1 kk köménymag
    6. 2 ek őrölt pirospaprika
    7. 1 csili paprika
    8. 1 üveg natúr lecsó (esetleg friss paprika, paradicsom)
    9. néhány szál friss kakukkfű
    10. 1 dl száraz fehérbor
    11. 2 ek zsír

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    11. Pincepörkölt bográcsban

    pince

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
    2. 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
    3. 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
    4. 60 dkg sertéslapocka
    5. 10 dkg kolozsvári szalonna
    6. 10 dkg zsír
    7. 2 kg burgonya
    8. 3 fej vöröshagyma
    9. 3 gerezd fokhagyma
    10. 3 paprika
    11. 2 paradicsom
    12. 1 hegyes (erős) paprika
    13. 2 ek pirospaprika
    14. 2 dl száraz vörös bor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    12. Szürkemarha pörkölt bográcsban (almával)

    marhapori

    Hozzávalók:

    1. 5 kg marhahús
    2. 1,5 kg hagyma
    3. 2 fej fokhagyma
    4. 3 paradicsom
    5. 3 zöldpaprika
    6. 1 csípős paprika
    7. 2 alma
    8. 2 dl sós, darált, enyhén csípős paprika
    9. 4 ek őrölt pirospaprika
    10. 1 ek köménymag
    11. 1 kk só
    12. 1 kávéskanál őrölt bors
    13. 2 dl száraz fehérbor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá