Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc bakonyi módra recept

Húsgombóc bakonyi módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 3-4 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés piros arany

    A szószhoz:

    • 20 dkg csiperke szeletelve
    • 1 közepes hagyma aprítva
    • bors
    • pirospaprika
    • petrezselyemzöld
    • kevés víz vagy húsleves alaplé
    • 3 dl tejföl
    • 1 tk liszt

    Elkészítése:

    A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

    A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

    Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

    Tipp:

    Nokedli, vagy spagetti tészta illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá