Húsgombóc bakonyi módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Húsgombóc bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • kevés piros arany

A szószhoz:

  • 20 dkg csiperke szeletelve
  • 1 közepes hagyma aprítva
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • kevés víz vagy húsleves alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt

Elkészítése:

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

Tipp:

Nokedli, vagy spagetti tészta illik hozzá.