Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincepörkölt bográcsban recept

Pincepörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
    • 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
    • 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
    • 60 dkg sertéslapocka
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 10 dkg zsír
    • 2 kg burgonya
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 hegyes (erős) paprika
    • 2 ek pirospaprika
    • 2 dl száraz vörös bor

    Elkészítése:

    Zsíron megpirítjuk a felaprított kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és megdinszteljük rajta.

    Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt marhahúst, és kevés vizet öntünk alá. Ízlés szerint sózzuk. Beletesszük a felaprított paprikákat és paradicsomot. Fél óra után hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sertéskörmöt és farkat. Újabb fél óra múlva beletesszük a felkockázott csülköt és lapockát, és puhára főzzük az egészet.

    Amikor minden hús benne van, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótoljuk. Amikor puha a hús, beleöntjük a bort, összeforraljuk vele, és tetszőlegesre vágott főtt krumplival tálaljuk.

    Idényhez illő salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.

    Tipp:

    A krumplit bele is lehet főzni, akkor kell beletenni, amikor a hús megpuhult. Ilyenkor hosszabb lére engedjük a pörköltet, a bort is ekkor öntjük bele, a krumpli mennyiségének megfelelően sózzuk, és már nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot, hogy a krumpli ne törjön össze. A krumplival készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá